Wiki blended learning

Een week of twee geleden kreeg ik een mailtje van één van mijn lezers, met onder meer de vraag


Nou zie ik dat je veel over (t-)e-learning spreekt, maar eigenlijk helemaal niet over Blended Learning. Is daar een reden voor?


Ik heb geantwoord


Ik spreek een aantal jaren van technology enhanced learning: hoe kun je leren versterken met behulp van ICT. Blended learning maakt daar m.i. deel van uit. Sterker, ik denk dat in de meeste gevallen online leren gecombineerd zal worden met face-to-face leren.


Maar goed. Waarom niet expliciet aandacht besteden aan blended learning? Vooral als je via George Siemens’ blog een veelbelovende wiki tegenkomt die helemaal handelt over blended learning.


Je vindt hier onder meer een benadering van blended learning die uitgaat van vier elementen: plaats, tijd, activiteiten en tools. Gecombineerd met de ontwikkeling van docent-gecentreerde leeromgevingen naar leeromgevingen waarin de lerende centraal staat, levert dit een aardige matrix op.


De samenstellers proberen ook af te bakenen wat wel en wat niet tot blended learning gerekend mag worden. De wiki bevat verder veel verwijzingen. Althans op dit moment, want je weet maar nooit met wiki’s…

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *