Waarom je tegen Twitter verzetten?

Mark McKinnon krijgt veel verzoeken om lid te worden van diverse sociale media. Hij vindt sociale media belangrijk, maar hij hecht vooral ook belang aan betekenisvolle communicatie en 'echte' conversaties. Daarom haakt hij af bij Twitter. Communicatie bij Twitter is vaak ruis, stelt hij. En hij daagt zijn lezers uit 100 'vrienden' op Twitter op te noemen.


Meaningful friendships require constant attention, nourishment, feeding and watering. It requires quality time. Not just a Tweet.


Lee Woodruff roept zelfs op de Twitter Madness te stoppen. Twitter leidt volgens haar maar af.


We raise a generation unable to concentrate on anything long and involved, on Homer’s Odyssey, Harper Lee’s classic or even a live performance of The Nutcracker.
(…)

We lose the art of crafting a thank you note, or the impact of a well-written sympathy card after a loved one dies.


Wat minder getwitter mag wel, vindt Lee.

McKinnon en Woodruff lijken het 'Twitter-fenomeen' niet te begrijpen. Uiteraard is er een verschil tussen 'vrienden' en 'vrienden op Twitter'. En tussen verdiepende communicatie, en gebabbel. De meeste participanten in sociale netwerken zijn zich daar wel degelijk van bewust.

En natuurlijk zit een Twitteraar -uitzonderingen daargelaten- niet de hele dag te microbloggen, en berichten te volgen. Maar 'ruis' heeft ook een functie. De boog kan niet altijd gespannen staan. Daarbij komt dat Twitter ook 'nut' kan hebben (vragen stellen, tips krijgen, enzovoorts).

Opvallend is ook dat McKinnon en Woodruff nu vergelijkbare bezwaren hebben tegen Twitter, als vijftien jaar geleden tegen het internet werden ingebracht.

Zie je zelf geen heil in microbloggen? Best. Anderen schijnbaar wel. Laat ze (ons).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Wat enorm kortzichtige stellingen. Ik vrees dat deze heren geen idee hebben van hoeveel jongeren er op twitter zitten en wat jongeren allemaal op internet doen.
    Ik ken eigenlijk geen enkele jongere die twitter gebruikt. Volgens mij zijn de meeste tweeps studenten of mensen die al een full-time baan hebben. Jongeren worden helemaal niet met twitter opgevoed.
    Ik kan me voorstellen dat jongeren wel veel meer gebruik maken van MSN en hyves (of myspace of facebook), maar twitter daar geloof ik dus echt niet in…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *