Videosoftware en screencasting gezocht (frustrerend)

Ik wil aan de slag met Zentation en ManyCam (voor presentaties en screencasting). En dat wil maar niet lukken. Opnames maken met ManyCam lukt maar niet. Volgens komt dat omdat mijn webcam-software (Logitech QuickCam) weigert op te nemen als ik tegelijkertijd ManyCam aan heb staan. Verder heeft mijn webcam software geen ‘pauzeknop’. Je moet je presentatie dus in één keer goed opnemen. En dat is lastig. De applicatie Debut heeft wel een pauzeknop, maar de geluidskwaliteit is daar niet goed van. Al met al enigszins frustrerend.

Heeft iemand een gouden tip voor gebruikersvriendelijke software waarmee ik videofilmpjes kan opnemen? Of is iedereen al met vakantie? Een pauzeknop en kwalitatief goed geluid zijn een ‘must’. En verder wil ik de applicatie eerst een tijdje gratis kunnen uitproberen. Open source en freeware zijn wenselijk, maar niet vereist.

Reageren kan via mijn weblog of via wilfred[at]wilfredrubens.com

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

7 reacties

  1. Hoi Wilfred,
    Erg frustrerend als software (en hardware) niet doet wat je wil.
    Ik weet niet helemaal wat je voor ogen hebt met je video maar ik begrijp dat je verschillende dingen wil doen.
    Voor het maken van een video vind ik Videocue een hele aardige, het is een specifieke tool die o.a. geschikt is voor het maken van een vodcast en digital sory telling filmpjes maar wellicht ook iets voor jou. Zie http://www.varasoftware.com/products/videocue/
    Zelf gebruik ik iMovie op de Mac. Simpel en goed programma. Een open source alternatief: Jahshaka. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar hoor er goede dingen over.
    https://sourceforge.net/projects/jahshakafx/
    Voor het maken van filmpjes van applicaties (interactieve simulaties) gebruik ik zelf Captivate. Perfecte oplossing maar redelijk prijzig.
    Succes!
    Hartelijke groet,
    Marcel

  2. @ Gerard: Ik heb een trial versie geïnstalleerd en ermee getest. Maar het is volgens mij niet mogelijk om met Camtasia alléén een video opname te maken. Je hebt altijd een deel van het scherm in beeld. En dat wil ik niet.
    @ Marcel: Videocue is alleen voor een Mac. Jashaka heb ik ook uitgeprobeerd. Maar daar kan ik geen chocola van maken. Volgens mij kun je daar ook geen gewone videoopnames mee maken. Ik heb zelfs ook Windows Movie Maker gebruikt. Maar dat vond ik ook geen succes.
    Desalniettemin: dank voor jullie suggesties.
    En als jullie -of anderen- nog andere tips hebben, dan houd ik me aanbevolen.

  3. WINK is gratis en eenvoudig in gebruik. Voorbeelden en downloads op de site van debugmode.com

  4. @Wilfred
    Ik heb een half jaartje geleden de gratis MicroSoft Producer for PowerPoint gedownload. Geen live screencasting maar een hele aardige manier om video en Powerpoint presentatie te combineren. Ik heb de software gebruikt voor een “gastcollege” (groot woord…) waar ik live niet aanwezig kon zijn over verschillende managementstijlen. Werkte voor mij prima, zelfs met mijn tamelijk simpele Trust WebCam.
    Je maakt eerst je PowerPoint presentatie en vervolgens neem je je video op en bepaal je gelijk de timing van je slides en de elementen op je slides. Hier (http://www.microsoft.com/netherlands/onderwijs/tipstrucs/producerpowerpoint.aspx) is een link.

  5. Wilfred, probeer in je system tray eerst de logitech cam icoon te sluiten; ik heb gemerkt met bijv. Msn, dat dan het videobeeld niet getoond wordt. Wellicht heb jij daar nu last van i.c.m. ManyCam. Verder zou ik Mac adviseren i.c.m. Parallels als je Windows wilt laten zien. iMovie is daar prima voor. Vraag aan andere lezers: zijn er alternatieven voor bijv. Camtasia voor de Mac?

  6. @ André: Wink gebruik ik voor screencasts, maar daar kun je geen video opnames mee maken. Wink geeft bij mij trouwens regelematig foutmeldingen als het gaat om renderen.
    @ Frank: dit komt in de buurt. Hoewel ik Zentation dan niet zou hoeven te gebruiken (wat ik wel graag wil). Maar ik kan wel de videorecorder alleen gebruiken. En ik kan meerdere fragmenten tot één film verbouwen.
    @ Harry: ManyCam moet volgens mij juist gebruik maken van de Logitech Camera. Het gaat er om dat ik geen opnameknop in ManyCam zie. En het gaat me wat ver om een Mac aan te schaffen.
    @ Allen: bedankt voor de tips.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *