Ik ben bezig met een artikel over Twitter binnen het onderwijs (de deadline nadert). In dit kader heb ik Twitter voor gevorderden gelezen. De Nederlandse e-learning firma Bright Alley Bright.nl introduceert hierin de microblog tool Twitter. De inhoud is deels heel basic. En ik mis het didactisch gebruik van Twitter (update 14 maart 2009: maar daar richt Bright zich niet expliciet op).
Erg handig is wel de korte beschrijving van Twitter-tools zoals Twitterfall, Tweetbeep, Twitt Poll en Twitscoop.
Met dank aan oud-collega Harm Weistra voor de tip.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Ben erg benieuwd naar dit artikel. Triggert mij ook al een tijdje: hoe Twitter in te zetten binnen onderwijsinstelling (ROC), zowel voor onderwijs als ook voor bedrijfsvoering. Trekt de scope wel iets breder.
Maak je in je artikel ook melding van Yammer (www.Yammer.com)? Sinds twee dagen (dank zij een collega) Yammer ik en eerlijk gezegd voel ik me er beter in thuis dan in Twitter. Tegelijkertijd zoek ik wel naar een link tussen Yammer, de studentgroep én de ELO die we gebruiken. In feite zeg ik daarmee dat ik zoek naar een manier om in een besloten groep een Twitterachtige tool neer te zetten. (In je vorige post komt dat ter sprake) Als dat niet zou werken, ben ik benieuwd of dan dezelfde argumenten aan te wijzen zijn als bij Twitter
Het artikel staat op de website Bright.nl. Deze is niet van Bright Alley. Van die laatste firma zou ik ook iets meer uitleg verwacht over didactisch gebruik 😉
@Jan van Riesen: ik focus op leren. Als het artikel gepubliceerd is, plaats ik het ook online.
@André: Ja, daar ga ik ook op in. Je kunt Twitter overigens ook besloten gebruiken door de tweets alleen voor ‘volgelingen’ zichtbaar te maken en door expliciet toestemming te verlenen om gevolgd te mogen worden.
@Yvonne Sterken: wat dom vcan me! Ik had Harm automatisch gekoppeld aan e-learning.
Ha Wilfred,
leuk dat je naar mijn twittergids op Bright.nl linkt. Zoals een oplettende lezer al schrijft heeft dit niets met Bright Alley te maken, maar met Bright.nl, zou je dit aan kunnen passen. Dank!
Corrie
Fred Zelders heeft een hele Twintterdingenverzamelpagina…http://grazr.com/read/fzelders/be09354 wie weet staat daar nog iets tussen dat je in onderwijs zou kunnen toepassen.
@Corrie: gebeurd
@Karin Winters: dank (hoewel het artikel inmiddels is verstuurd)
@Yvonne Sterken: Bij Bright Alley zijn we wel gevraagd om een artikel te schrijven over didactische gebruik van Yammer. Ik hou je op de hoogte als het klaar is!