Twitter is wat je er zelf van maakt

David Pogue geeft een inkijkje in de wereld van Twitter. Hij signaleert zelfs zo iets als Twitter snobbery. Pogue schrijft dat hij in het begin allerlei vaak tegenstrijdige berichten kreeg over wat hoort en wat niet hoort 'op Twitter'.


One recommends writing about what you're doing right now (after all, the typing box is labelled, “What are you doing?”); another says not to.


Twitter is echter wat je er zelf van maakt, schrijft Pogue. Toch beschrijft ook hij -met een knipoog- regels voor het gebruik van Twitter:

  1. Don't knock it till you've tried it.
  2. Don't use the website.
  3. You don't have to read all the tweets.
  4. You don't have to answer all the replies.
  5. If you're confused about replying, you're not alone.
  6. Use it however you like.
  7. Don't worry about the rules. Including mine.

De eerste en de laatste twee regels spreken mij eigenlijk het meeste aan.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. De website niet gebruiken? Hmmm, vreemd. Vind ik juist wel. Met applicaties als Twitterrific wordt ik veel meer en vaker gestoord. Als ik de website open ben ik gericht even in “Twitter-modus” en vervolgens een kwartiertje later de website weer te sluiten. Maar ja.. het is maar net welk tooltje jezelf het prettigst vind. Als dat de website zelf is in een browser.. prima toch?
    De rest van de “regels” kan ik me goed in vinden. Voordeel van Twitter tegenover bv email is dat (naast het niet alles hoeven lezen) het laagdrempelig is en niet perse actie vraagt. E-mail vraagt dan veel meer van je. Twitter gebruik ik dan ook vanuit een veel opener standpunt en verwachting. Je kan op mij reageren, maar het hoeft niet…. maar toch om te zien dat het vaak gebeurt. 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *