Tijdlijnen maken met TimeRime

Ik werd deze week getipt om te kijken naar TimeRime.com. Deze site profileert zich als een online community waarop bezoekers informatie kunnen maken, vergelijken en uploaden door het aanmaken van tijdlijnen, en informatie kunnen bekijken die door andere gebruikers is geplaatst.

Je kunt tijdlijnen maken over allerlei onderwerpen. Er zijn bijvoorbeeld tijdlijnen aangemaakt over Barack Obama, de Italiaanse Renaissance en klassieke muziek. Tijdlijnen zijn ondergebracht in verschillende categorieën en kunnen door bezoekers worden becommentarieerd en beoordeeld.

Tijdlijnen kunnen worden gevuld met diverse media. Denk aan tekst, muziek, YouTube filmpjes of foto's. Het is ook mogelijk tijdlijnen te embedden (hoewel het mij net niet lukte om de code van een tijdlijn te kopiëren en te plakken).

Volgens mij kun je TimeRime ook goed in het onderwijs inzetten, door lerenden over een bepaald onderwerp een tijdlijn te laten maken. Niet alleen binnen de voor de hand liggende vakken, maar bijvoorbeeld ook binnen techniekonderwijs of economie.

Wel zou je tijdlijnen moeten kunnen downloaden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Geachte heer Rubens,
    Graag helpen wij u met het embedden van een tijdlijn. wij kunnen u opbellen, maar u kunt tijdens kantoor uren ook contact opnemen met ons, 010-2210195.
    vriendelijke groet,
    het TimeRime team.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *