Terugkeer van internaten?

In eerste instantie dacht ik aan een vervroegde 1 april grap. In tweede instantie leek het me wel een aardig idee. Maar in derde instantie twijfel ik aan de realiseerbaarheid toen ik op de website van de NRC las:


Studenten moeten wonen en leren combineren. De huidige manier waarop studenten verspreid over de stad wonen, is verouderd. De Onderwijsraad pleit voor de terugkeer van internaten.


Mij eerste associatie was die van Billy Turf en meester Kwel, of van de kostschool uit de briljante Monty Python-film The meaning of Life.
Maar op de tweede plaats moest ik denken aan de aangename sfeer die ik proefde toen ik enkele jaren geleden de campus van het University College in Utrecht bezocht. Absoluut een fraaie leeromgeving. Maar wat moet je niet ‘uit de kast’ halen om dergelijke campussen voor het hele hoger onderwijs te realiseren! Hebben we daar de ruimte voor? Kan de huidige woonruimte hergebruikt worden? Hoe zit het met de financiering?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Die woonruimte wordt gecreeerd door woningbouwverenigingen en woningstichtingen net zoals ze dat nu al doen: http://www.dekey.nl/ http://www.studentenwoningweb.nl/
    Da’s budgettair neutraal. En als je wel eens een campus van een Amerikaanse universiteit hebt gezien (en dat vergelijkt met die containers in Amsterdam) weet je wat een goed idee dit is.

  2. Ik vraag me af of Internaten de oplossing zijn, als het alleen om betrokkenheid bij de opleiding gaat is dat wel een duur idee. (voor beide kanten scholen en studenten, zeker gezien de geluiden vanuit de politiek dat studenten hun hele opleiding zelf moeetn betalen)
    Hebben studenten in Internaten meer colleges, begeleiding of andere contacturen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *