Terug uit Chios

De afgelopen twee weken ben ik op vakantie geweest naar Agia Fotini op Chios in Griekenland. Chios is een mooi eiland voor de kust van Turkije. Het noordelijke gedeelte is ruig en weinig groen. In het zuiden van Chios daarentegen groeien veel olijfbomen en mastiekbomen.

Chios telt één grotere stad, Chios-stad. Deze stad heeft een oud gedeelte, een Turkse Kastro, en een redelijk grote haven. Het is er behoorlijk druk. Verder kent Chios vooral dorpen, zoals een aantal middeleeuwse Mastiek-dorpen (Pirgi, Olympi en Mesta). Bijzonder de moeite waard is ook het Byzantijnse klooster Nea Moni. Agia Fotini zelf is een klein plaatsje met ongeveer vier restaurants, twee barretjes en twee mini-markets. Ze hebben er een mooi kiezelstrand dat overdag erg populair is bij Griekse touristen.
Op de website van mijn reisbureau Ross Holidays is goede informatie over Chios te vinden.

Ik probeer al een tijdje foto’s naar Flickr te uploaden. Maar dat wil niet zo lukken. Als ik er in slaag, dan is een selectie van mijn vakantiefoto’s te vinden op deze pagina. Update 17 augustus: het is vanochtend gelukt. Je vindt er 24 van mijn vakantiefoto’s.

De komende dagen hoop ik mijn privé mail en feeds weg te werken. En weer te bloggen over (t)e-learning.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Dag Wifred,
    Je hebt prachtige foto’s geplaatst,
    zo herkenbaar ook.
    sucses volgende week bij het hervatten van je werkzaamheden, maar voor als nog eerst, ’n fijn weekend.

  2. Wat een mooie foto! De andere heb ik nog niet bekeken … ik kan me al wel voorstellen dat ze minstens even mooi zijn of nog mooier als deze hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *