Technologie niet bannen, maar gebruiken

Scholen die mobiele telefoons en social networking sites in de ban doen, bereiden kinderen onvoldoende voor op de 21ste eeuw. Die forse stelling poneert Aidan McCarthy in het artikel Teachers urged to rethink mobile phone ban. McCarthy vindt dat het onderwijs de potentie van nieuwe technologie onvoldoende onderkent en doordenkt. Tegelijkertijd onderstreept hij de noodzaak van het maken van afspraken over het gebruik van ICT binnen het onderwijs. Ook pleit hij voor een hoge mate van zelfverantwoordelijkheid van leerlingen voor technologie.


"Schools of the future should be equipped with `healing stations' where students can plug in their devices, solve any technical issues and quickly move on with their day."

Een mooi toekomstperspectief. Voor de korte termijn vrees ik wel day McCarthy de bekwaamheden van veel jongeren op het gebied van ICT beheer overschat, en de complexiteit van bepaalde technologieën onderschat.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Beste Jeroen,
    ik denk dat de discussie in het onderwijs pas begonnen is. De meeste van mijn collega’s voor de klas zouden liever vandaag dan morgen YouTube, Hyves, MSN, Twitter (hebben zegeen ervaring mee, maar het is vast gevaarlijk) etc. etc. blokkeren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *