Statistieken sociale media

Jake Hird geeft in twee blogposts (hier en hier) een overzicht van feiten en statistieken met betrekking tot sociale media. Handig als je presentaties moet verzorgen!

Bijvoorbeeld:

  • Sociale netwerken en webloggen staan op plek vier van de populairste online activiteiten. Hiermee verslaan zij e-mail voor persoonlijk gebruik.
  • Het duurde 38 jaar voordat 50 miljoen mensen naar de radio luisterden, vier jaar voordat 50 miljoen mensen gebruik maakten van internet en minder dan negen maanden voordat Facebook 100 miljoen gebruikers had.
  • Als YouTube een land zou zijn, zou het qua populatie het derde grootste land ter wereld zijn. Facebook het vierde grootste land.
  • Meer dan dertig miljoen actieve Facebookgebruikers benaderen deze site via een mobiel apparaat.
  • Twitter kent tot dusver een jaarlijkse groei van meer dan 1000%. 5% van alle Twitteraars is verantwoordelijk voor 75% van alle activiteiten.
  • 50% van alle tweets (Twitterbijdragen) worden niet via Twitter.com gepost, maar via andere tools (onder meer mobiele applicaties).

Bruikbare overzichten, die de enorme groei van social software illustreren. Voor wie nog twijfelt: er is geen sprake van een hype, maar van een belangrijke trend. Helaas is Hird niet even zorgvuldig met bronvermeldingen. Ook veroudert deze informatie natuurlijk erg snel.

Via de Delicious-bookmarks van Jane Hart

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *