IT-professionals pleiten vaker voor een papierloos kantoor, maar geven zelf niet het goede voorbeeld. Dat bericht de Automatisering Gids. Op mijn werk proberen we ook te werken met minder papier. We werken bijvoorbeeld met flexibele werkplekken en hebben betrekkelijk weinig kastruimte, sinds een recente verbouwing.
Je merkt dan dat je voor een vergadering stukken uitprint, deze na de vergadering weggooit om ze op een later stadium -als je ze in een ander verband weer nodig hebt- voor een tweede keer uit te printen. Lastig, lastig. Tegelijkertijd kwam het voor die tijd ook voor dat je een stuk voor de tweede keer printte omdat je het in je ordner niet één-twee-drie terug kon vinden. Echt papierloze kantoren bereik je m.i. vooral met volwassen elektronisch papier.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Wat ik me opeens afvraag nu ik dit lees: Heeft al dat printen wat wij doen ook niet te maken met leeftijd? Mijn zoon van 18 heeft een printer op z’n kamer, maar gebruikt hem vrijwel nooit. Zie ook mijn bericht op:
http://www.karssenberg.nl/weblog/2007/06/paperless-learning.html
En wat bedoel jij met volwassen electronisch papier? Dat het meer kan of dat het goedkoper wordt?
Zie in dat verband ook:
http://www.karssenberg.nl/weblog/2007/06/internet-de-klas-uit.html
@ Willem: als jouw zoon zou moeten vergaderen, zou dat dan ook zonder papier gaan? Of ieder met een laptop/tablet voor zich? Het kan dat onze generatie de behoefte heeft om aantekeningen in kantlijnen te maken of te onderstrepen? Maar het kan ook aan de aard van het werk liggen. Ik weet het niet zeker.
Wat ik bedoel met ‘volwassen elektronisch papier’ is inderdaad e-paper waar de kinderziektes uit verdwenen zijn, dat goed leesbaar en betaalbaar is. Ik geloof niet in e-paper dat laptops/PC’s gaat vervangen, hoewel de apparatuur waarmee we over tien jaar online gaan er wellicht anders uit zal zien dan de huidige machines. En ik deel je kritiek op het artikel waarna je verwijst.