Onderwijsdagen 2009, georganiseerd door SURF en Kennisnet samen

Als lid van de programmacommissie van de Onderwijsdagen 2009 (#owd2009) mag ik er natuurlijk schaamteloos reclame voor maken:

SURF en Kennisnet starten dit jaar een unieke samenwerking en organiseren gezamenlijk het tweedaagse congres Dé Onderwijsdagen 2009. Onder het motto: Samen Slim Leren biedt dit congres bestuurders, managers, adviseurs en docenten uit het primair tot en met het hoger onderwijs de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van (ICT-)innovaties in het onderwijs. Dé Onderwijsdagen 2009 vinden plaats op 10 en 11 november 2009 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Hotlinks

 Aanmelden voor Dé Onderwijsdagen

 Foto’s Onderwijsdagen 2008 (lage resolutie)

 Website SURF

 Website Kennisnet

Bron van inspiratie
Dé Onderwijsdagen 2009 vormen de perfecte ontmoetingsplaats om collega's uit het onderwijs te spreken. Zo biedt het bezoekers de gelegenheid om ICT- en onderwijsprofessionals te ontmoeten uit het primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs en geïnformeerd te worden over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT en onderwijs.

Samenwerking
SURF en Kennisnet richten zich beiden op het versterken van de onderwijssector door ICT-innovaties. Rond de inzet van technologieën in het onderwijs is een tendens waarneembaar dat het niet meer alleen om ICT draait, maar steeds meer om synergie en integratie van technologische toepassingen. Er is een groot besef dat samenwerking binnen de onderwijsketen noodzakelijk is om maximaal van vernieuwingen te profiteren. Dat is ook de reden dat SURF en Kennisnet de handen ineen slaan en gezamenlijk Dé Onderwijsdagen organiseren. Tijdens het programma, dat bestaat uit presentaties en workshops, komen onderwerpen aan bod als doorgaande leerwegen, toetsen, studiekeuze, mobiliteit, innovaties en internationalisering.

Gisteren hebben we weer vergaderd over de inhoud van het programma. Volgens mij worden het geslaagde dagen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Ik ben heel benieuwd hoe jullie ervoor gaan zorgen dat mensen uit het primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs allemaal tot hun recht en aan hun trekken komen!
    Was tot nu toe toch vooral een HO feestje met een paar verdwaalde MBO’ers. Lijkt me programmatisch heel lastig, maar wel een uitdaging natuurlijk.
    Wat zie jij als de winst om primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs op 2 dagen samen te brengen?
    En hoe moeten de commerciële partners hierop reageren? Heel veel digitale borden neerzetten?
    Kortom, ik ben écht heel benieuwd, maar juich het experiment wél toe!

  2. @Willem: dat is ook een uitdaging. Toch zie je bepaalde thema’s in diverse typen onderwijs aan de orde komen. Ik roep al langer dat verschillende onderwijssoorten veel van elkaar kunnen leren. Dat is misschien het voordeel dat ik in meerdere onderwijstypen heb gewerkt. Ik vond het ook een prima idee dat Kennisnet en SURF samen gingen werken. Dat is ook een belangrijke reden dat ik ‘ja’ heb gezegd tegen het verzoek om zitting te nemen in de programmacommissie. Wat betreft commerciële partijen. Ook daar zie ik overlap in onderwijstypen. Maar goed: de programmacommissie bemoeit zich niet met de markt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *