Omgaan met massa’s informatie

In de huidige kennissamenleving is het essentieel dat je massa's informatie leert hanteren. Daar heb je verschillende tools, tips en technologieën voor, zoals RSS. Jay Cross gaat in op de wijze waarop 'Tech geek blogger' Robert Scoble zijn de extreme informatiestroom hanteert. Scoble maakt daarbij vooral gebruik van Friendster, nu via zijn iPhone. Maar de mooiste tip noteert Cross wat mij betreft aan het eind:


He does not obsess on seeing everything that floats by. If it’s important, it will come around again.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Precies ook mijn uitgangspunt. Als het belangrijk is, is het er morgen ook wel weer.
    Ik kijk in mijn info-consumptie als het om outside-in gaat dan ook vooral naar patronen in mijn sociale omgeving: in welke communities, bij welke relaties zie ik bepaalde thema’s opkomen. De losse informatie items zijn daarbij nauwelijks interessant. Het gaat om de beweging en dynamiek die ik waarneem in wat de 300-400 mensen die ik online volg vandaag beweren, delen, en schrijven. Wat gebeurt er in de wereld. Belangrijke dingen krijgen feedback dus die zijn langer zichtbaar in de patronen: morgen is het er ook nog wel.
    Inside-out werkt het iets anders. Dan ga ik bij mijn vraag gericht op zoek (wederom eerst in mijn sociale omgeving) naar pointers. Dan speelt het lezen van losse informatie-items wel een rol. Inside-out neem ik ook de ‘kleine’ signalen waar die geen feedback kregen in het netwerk, maar opgeteld wel een verhaal vertellen. Die gebruik ik als voorbeelden of cases.
    In beide gevallen is het het netwerk dat me op dingen wijst. Primaire bronnen vind ik altijd via hen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *