NIDAP constateert forse toename e-learning

De meest recente editie van het NIDAP Bedrijfsopleidingenonderzoek constateert een flinke groei in het gebruik van e-learning voor externe opleidingen.

Daar waar in 2005 28% van de respondenten aangaf e-learning te gebruiken, zegt 32% in 2006 gebruik te maken van e-learning. Deze groei komt overigens volledig voor rekening van bedrijven met meer dan 500 medewerkers. Bij kleinere bedrijven is juist sprake van een afname.

Elearninguitgavennidap2007

NIDAP houdt hierbij geen rekening met informele manieren van e-learning, en waarschijnlijk ook nauwelijks met incompany cursusen en trainingen.

Overigens constateert het NIDAP Bedrijfsopleidingenonderzoek in vergelijking met 2005 sowieso een forse groei van de opleidingsmarkt,van 1,6 naar 1,9 miljard euro.

NIDAP interviewt circa 450 bedrijven en overheidsorganisaties die extern bedrijfsopleidingen inkopen in 2006/2007.   Alle relevante bedrijfssectoren zijn in representatieve mate opgenomen in de steekproef. Alle ondervraagde organisaties hebben minimaal 100 werknemers op vestigingsniveau.

Bron: persbericht NIDAP

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *