Naar een andere ELO migreren?

Michael Feldstein geeft advies aan kleinere scholen, die overwegen op een andere elektronische leeromgeving over te stappen: raak niet in paniek, en zie migratie als een kans. Dat zijn twee van Feldstein's adviezen. Geruststellend is ook zijn voorspelling dat wat betreft functionaliteit zo'n beetje elke verkrijgbare ELO wel voldoet. Tegelijkertijd, schrijft Feldstein, hebben we ook geen hooggespannen verwachtingen van ELO's. Bij hooggespannen verwachtingen valt elke ELO volgens Feldstein namelijk tegen.

Feldstein stelt ook terecht dat de kwaliteit van de ondersteuning door de leverancier eigenlijk belangrijker is dan de kwaliteit van de software. Hij raadt ook aan te kijken naar het kostenplaatje op korte en op lange termijn.

Volgens Feldstein moet je ook accepteren dat je aan het Stockholm Syndroom leidt, indien je niet wilt overstappen naar een andere ELO omdat je eigenlijk wel tevreden bent met de huidige elektronische leeromgeving:


It is natural for people to try to make the best of a bad situation, especially when they are the ones who often get blamed for it (fairly or not). If you are an LMS support person, then it is likely that you are too close to the day-to-day operations to have good perspective on all aspects of how well your current system is meeting your school’s needs.

Dit Stockholm Syndroom zou ook wel eens een reden kunnen zijn voor het feit dat Microsoft-producten nog op zo'n grote schaal binnen het onderwijs worden gebruikt…..

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. Een interessante link die je aan het eind legt. Je schrijft “NOG op zo’n grote schaal… worden gebruikt”. Maar als dit een gegeven aard van het beestje is waar zie je dan de verandering?

  2. > Bij hooggespannen verwachtingen valt elke
    > ELO volgens Feldstein namelijk tegen.
    Dat is eerlijk gezegd best een triestmakend uitgangspunt… Ik vraag het me echt vaak af: waarom wordt er zoveel gedoogd en leggen mensen zich er dus blijkbaar bij neer, en zo weinig geëist dat iets gewoon goed werkt en toegevoegde waarde levert?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *