Motiveer mij!

Via Graham Attwell heb ik onderstaande, fraaie (maar ietwat overtrokken) video gevonden. Dit keer gericht op jonge kinderen. Deze generatie zal de huidige generatie studenten vermoedelijk ruimschoots overtreffen, als het gaat om  activiteiten op internet. En moeten we daar als onderwijs wat mee?

Centrale boodschap van de film: motiveer mij!

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Wel een mooi filmpje, geeft stof tot nadenken. Inderdaad wat overtrokken, het is maar één invalshoek. Wat me bijvoorbeeld aan het einde opviel was dat vrijwel alle kinderen te zwaar waren… Heeft vast wel iets te maken met al die uren tv, computer, Ipod luisteren. De middenweg he, zou mijn moeder zeggen.

  2. Zou de film met opzet lijken op de clip van Dylan waarin hij tekstborden op houdt om het echt als protest over te laten komen? (Zie No Direction Home, Scorese).
    Moeten we daar als onderwijs iets mee? Niet met deze video lijkt me, waar techniek als dé oplossing voor motivatie problemen wordt gepresenteerd. De dingen waar ze om vragen (“laat me creëren”) kunnen toch ook nog wel zonder techniek? Ik denk dat we dus niet veel in het onderwijs moeten met deze video. Misschien wel met de boodschap dat je aan een ander soort leerling/student lesgeeft maar mijn inschatting is dat dat inzicht toch wel op heel veel plekken in het onderwijs is doorgedrongen. Hoe je daar dan vorm aan geeft? Tsja, dat is een andere kwestie.

  3. @Esther de Groot: de video wil m.i. vooral illustreren dat we nu te maken hebben met andere jongeren dan vroeger. Jij stelt dat dit inzicht op veel plekken in het onderwijs is doordrongen. Ik durf dat zo niet te stellen. Wat deze film verder ook onderstreept, is het belang van aansluiten op de belevingswereld van jongeren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *