Mobiele onderwijsdiensten (en een handige wiki)

Mobiele onderwijsdiensten is een project dat in het kader van een SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma wordt uitgevoerd. Binnen dit project worden proefomgevingen opgezet waar nieuwe diensten voor mobile learning worden ontwikkeld, en bestaande diensten worden getest. Verder moet het project een blauwdruk opleveren "voor veilig, betrouwbaar, schaalbaar en toekomstvast draadloze netwerken". Op de website vind je onder meer een quickscan voor mobiele toepassingen in het onderwijs.

In het kader van dit project is ook een wiki over mobile learning opgezet. Je vindt hier onder andere mogelijke toepassingen van mobiel leren, apparaten die voor mobiel leren kunnen worden gebruikt (opvallend: de laptop staat er niet bij, de Tablet PC wel) en een lijst met lesideeën. Deze lesideeën zijn niet allemaal innovatief, zoals het gebruik van de stopwatch voor gym (het staat er echt). De wiki bevat ook een handige lijst met projecten op het gebied van mobile learning, en uiteraard verwijzingen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Ha Wilfred,
    Leuk dat je wat geschreven hebt over het project en de wiki. Ik heb nog een kleine aanvulling: de kenniswiki was al opgezet in het kader van de Kennisrotonde die inmiddels is afgerond. Nu besloten was om een wiki te beginnen voor dit nieuwe Surfnet/Kennisnet programma leek het ons niet zo zinvol om het wiel opnieuw uit te vinden en leek het ons juist mooi om nieuw leven te blazen in deze Kenniswiki. Persoonlijk vind ik de stopwatch ook niet heel vernieuwend, maar het is en blijft een wiki, dus iedereen kan er vanalles aan toevoegen/veranderen (dus jij mag het ook naar wens aanpassen natuurlijk ;-)). Ik ga zelf mijn best doen om de wiki de komende tijd zoveel mogelijk aan te vullen met interessante projecten, maar ik hoop vooral dat anderen dit ook gaan doen en er een zo’n compleet mogelijk beeld ontstaat van wat er nu allemaal gebeurt op het gebied van mobile learning en wat mobiele technologieën nu daadwerkelijk kunnen betekenen voor het onderwijs.
    groetjes, Femke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *