Ik heb tijdens de Online Educa ook een aantal stands op de beurs bezocht. Ik beschrijf ze in alfabetische volgorde.
Dit is een applicatie waarmee je video’s interactief kunt maken. Je vult de URL in van een video die, bijvoorbeeld, bij Vimeo staat en je kunt vervolgens er quizvragen aan toevoegen, discussies of andere interactiemogelijkheden. Vervolgens kan je de interactief gemaakte video binnen je leermanagementsysteem gebruiken. Je kunt Annoto bijvoorbeeld als plugin gebruiken in Canvas of Moodle. Je hebt daarnaast allerlei monitoringopties om te kijken hoe video’s worden gebruikt.
Dit is een applicatie die je als een soort schil bovenop Zoom gebruikt. Je kunt Zoomsessies dankzij Class didactisch verrijken met allerlei functionaliteiten. Je kunt een quiz houden tijdens een sessie, maar bijvoorbeeld ook een opdracht uit je leermanagementsysteem gebruiken. Je kunt ook analyseren hoe studenten de sessie hebben gebruikt. Bijvoorbeeld hoeveel tijd ze aanwezig waren in de sessie, en hoeveel tijd ze werkten in een andere applicatie. Zoom is oorspronkelijk niet ontwikkeld voor educatieve doeleinden. Dankzij Class maak je Zoom meer geschikt voor actief leren.
Dit is een student informatie systeem dat een stuk eigentijdser eruit ziet dan de student informatie systemen die we gewend zijn. Je kunt studenten inschrijven voor leereenheden, maar studenten ook de mogelijkheid geven zichzelf in te schrijven. Je kunt je eigen leermanagementsysteem ook via een API integreren met Classter.
Deze toepassing gebruikt AI om interactieve content te ontwikkelen. Je gebruikt een video of presentatie en de applicatie maakt er bijvoorbeeld een SCORM-pakket of H5P-bestand van. De applicatie maakt een samenvatting of outline van de video/presentatie en voegt er quizvragen aan toe. NOLEJ kan ook flashcards maken op basis van de content, of een woordenlijst. Uiteraard kun je het resultaat ook bewerken. Werkt vooralsnog alleen met Engelse taal. Andere talen volgen. Check op de website ook de mogelijkheden van NOLEJ Graph en NOLEJ Protocol.
Dit is een Zuid-Afrikaans initiatief waarbij tablets worden geleverd aan het primair onderwijs met allerlei educatieve content. Odin Education heeft de ambitie om Zuid-Afrikaanse kinderen, die vaak verstoken blijven van goed onderwijs, voor te bereiden op de toekomst. Ik vreesde eerst dat men weer in dezelfde valkuilen trapte als eerdere initiatieven, zoals OneLaptop per Child. Odin Education besteedt echter nadrukkelijk aandacht aan de implementatie op scholen.
Dit bedrijf heeft onder meer een applicatie waarmee je een soort dashboard voor studenten kunt maken, met alle relevante informatie uit allerlei systemen. Denk aan opdrachten uit je LMS, aan nieuwsberichten of aan te maken toetsen uit een toetsapplicatie.
Dit is een Nederlands bedrijf. De initiatiefnemers zijn afkomstig uit de televisiewereld. Zij verkopen een set die je kunt gebruiken voor het maken van instructievideo’s. Als docent kun je die video’s zelf maken. Een groot deel van de activiteiten (belichting, gebruik autocue en camera) zijn geautomatiseerd. Je maakt ook gebruik van templates. Uiteraard geeft de set geen advies op het gebied van didactiek. Handig als je docenten in staat wilt stellen zelf technisch goedgemaakte kennisclips te creëren.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Geef een reactie