In Europa op TV

In 2005 was ik één van degenen die vóór de Europese Grondwet heeft gestemd. Eén van mijn inspiratiebronnen was het boek "In Europa" van Geert Mak. Ik schreef destijds op mijn blog onder andere:


Maar ook een erg indrukwekkend document over de geschiedenis van Europa. Eén conclusie, die ik uit dit boek heb getrokken, is dat het proces van Europese integratie niet alleen erg belangrijk is uit het oogpunt van conflictpreventie, maar dat het ook een proces van lange adem is.

Met veel belangstelling lees ik daarom in De Volkskrant dat dit meer dan 1200 pagina’s tellende boek in documentairevorm op TV komt (vanaf aanstaande zondag). Mak zelf is erg onder de indruk van de TV-serie, schrijft De Volkskrant. Ook de eindredacteur lijkt erg tevreden te zijn.


Sommige verhalen zijn beter in beeld te vangen dan ze te lezen in een boek.

Ik ga kijken, en voel nu al op mijn klompen aan dat de DVD-box op mijn verlanglijst komt te staan.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Wilfred,
    ik ben mijn achterstand aan het inlopen. Blij te zien dat je ook Europese hersens hebt. In het buitenland begrijpen ze niet wat er met ‘ons’ gebeurd is – ik ook niet.
    Ik ben ook een van de voorstemmers – en van harte. (Ik ben ook die vervelende vent die af en toe ook nog een taalopmerking maakt: ‘In 2005 was ik één van degenen die vóór de Europese Grondwet heeft gestemd’. Correct NL zou zijn ‘hebben gestemd’).
    Ik vind tot nu toe de gefilmde versie beter te pruimen dan de geschreven – voor mijn doen een unicum.
    EU rulez! T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *