Houden jongeren niet van e-learning?

E-learning is niet zo populair onder jongeren dan menigeen veronderstelt. Dat stelt althans The Standard uit Hong Kong op basis van een onderzoek. Een wat boute conclusie, als je het mij vraagt. Het artikel stelt verder namelijk dat 8% van de ondervraagde jongeren aangeeft niet van e-learning 'te houden'. 55% van de jongeren uit Hong Kong (en 44% uit Taiwan) geeft aan dat e-learning niet hun voorkeur heeft, als het gaat om manieren van leren.

De China Daily bericht bovendien over hetzelfde onderzoek dat deze jongeren wel graag met elkaar informatie uitwisselen via fora. Dit artikel geeft daarom aan de voorkeur voor e-learning waarschijnlijk beïnvloed wordt door de kwaliteit van het materiaal, en de manier waarop het materiaal wordt ingezet.

Promoting the internet as a learning tool is important, (…), but so is the role of teachers and teaching materials used in classrooms.

De spijker op de kop, lijkt me.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Kan me wel vinden in die citaat. Want wat verstaat men dan hier onder e-learning? Is het dan een vervanging van de school?
    Je kan nog alles online zetten en gebruiken zoals je wilt, maar de school en de zaken die daar plaats vinden vind ik nog wel belangrijk. Ik zie het als een great place to be, waar ik inspiratie op doe, met mensen praat, overleg en meer. Dat kan nooit vervangen worden door het internet zoals op de manier hoe ik het daar ervaar.
    Het is een kwestie van balans. En dat is niet alleen in het onderwijs zo. Een balans tussen de digitale en fysieke wereld met elk hun eigen sterke en zwakke punten.
    Als ik naar mijn middelbaar onderwijs kijk, dan had ik het misschien niet een great place to be genoemd. Dat vond ik zelf een minder aangename ervaring en omgeving.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *