HapSnap: Hyves als leeromgeving?

Op 9 oktober aanstaande organiseert het Nederlands Netwerk voor Open en Afstandsleren (NNOAL) iets bijzonders: in samenwerking met Kennisnet proberen zij het HapSnapShots-concept uit. En ik doe mee! Ik mag proberen in 10 minuten -op een entertainende manier- kennis te delen met bezoekers over de vraag of je social network services zoals binnen het MBO kunt gebruiken voor het leren.

Het HapSnapShots is volgens de organisatie een dynamische en aangename vorm van kennisdeling. Interactieve en amuserende sessies van tien minuten wisselen elkaar af. Tussendoor zijn er intermezzo’s met drank, eten en muziek (en de gelegenheid om te netwerken). Ik ben heel benieuwd hoe deze manier van leren gaat bevallen. Ik verzorg regelmatig presentaties, gastcolleges of workshops. Maar dit is ff anders (vooral de ‘vermaakfactor’ in relatie tot het onderwerp is een uitdaging).

Andere "HapSnapShots" worden onder andere verzorgd door Willem Karssenberg (over toegankelijke manieren om streaming video te gebruiken) en door medewerkers van Helicon Opleidingen (over het gebruik van SecondLife). De bijeenkomst van 9 oktober duurt van 16-20 uur (dus met eten). De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 62,50 voor leden van het NNOAL en € 112,50 voor niet-leden.

Meer informatie is te vinden via de weblog van het NNOAL en via de website van de School van de Toekomst.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *