Van 12 t/m 19 november verzorgt Prof. Dr. Saskia Brand de gratis online masterclass ‘Informatievaardigheden voor onderzoekers’. In deze masterclass gaat zij met twee promovendi in op de problemen die studenten en beginnende onderzoekers ervaren als ze literatuur zoeken voor bijvoorbeeld het schrijven van een scriptie of het uitvoeren van een literatuuronderzoek.
Tijdens deze online masterclass kun je leren
- welke problemen worden ervaren ten aanzien van het kritisch gebruik van bronnen en informatie,
- welke vaardigheden worden verlangd
- en hoe je onderwijs kunt ontwerpen om studenten te helpen bij het zoeken, vinden, selecteren van wetenschappelijke bronnen en informatie en daarmee kritisch om te gaan.
Voor wie?
De masterclass richt zich op studenten, (beginnende) onderzoekers, en professionals die geïnteresseerd zijn in hoe wetenschappelijke bronnen kunnen worden gezocht, gevonden en geselecteerd en hoe de informatie uit die bronnen kritisch kan worden verwerkt en gepresenteerd. De masterclass is ook geschikt voor hen die onderwijs ontwerpen om deze vaardigheden aan studenten te onderwijzen.
De online masterclass wordt verzorgd door prof. dr. Saskia Brand-Gruwel, hoogleraar ‘Learning Sciences’ en coördinerend Hoogleraar van het ‘Welten-instituut, Onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie’ bij de Open Universiteit. Ze doet samen met verschillende promovendi onderzoek naar ‘information literacy’ en ‘instructional design’.
Saskia verzorgt ook de live sessie op vrijdagmiddag 14 november (van 15-16 uur).
Tijdens sessie op dinsdagavond presenteert drs. Laurent Testers een paper getiteld: Motivatie om aangeleerde competenties uit een cursus Informatievaardigheden toe te passen in studie en werk. drs. Iwan Wopereis geeft dan een presentatie getiteld: Dat zoeken we op! Maar hoe? Opportunistisch versus strategisch zoeken in wetenschappelijke databases.
Je kunt de online masterclass gratis bijwonen. Inschrijven is verplicht.
Om je te kunnen inschrijven, moet je geregistreerd zijn in OpenU.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Een reactie