Google + hang out gebruiken voor leren

Hangout is een functionaliteit van Google+ waarmee je o.a. met maximaal tien personen tegelijk via een webcam, chat en audio kunt communiceren. Terwijl je alleen je browser gebruikt. Aan de hand van een video beschrijft Lisa Nielsen drie manieren waarop je hang outs van Google + kunt gebruiken voor leren.

  1. Je kunt op afstand een les verzorgen voor maximaal 9 lerenden. Of je geeft lerenden die ziek thuis zijn, of derden, de gelegenheid om het onderwijs bij te wonen.
  2. Nodig mensen uit voor een performance, bijvoorbeeld een presentatie. Je kunt lerenden bijvoorbeeld wat laten vertellen over hun passie.
  3. Via een hang out kun je lerenden met elkaar samen laten werken, zonder dat zij deel uit laten maken van dezelfde onderwijsinstelling. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele boekenclub. Lerenden kunnen ook zelf hang outs starten.

Overigens kunnen mensen via een hang out ook samen aan een document werken, of elkaars beeldscherm delen.

Ik heb zelf overigens nog geen gebruik gemaakt van de hang out-optie van Google +. Skype en Google Docs gebruik ik wel veel. Ik zit er aan te denken om soort TED-bijdrage, die ik half april mag verzorgen, via Google + te oefenen (en feedback te krijgen van anderen).

Belangstelling om deze bij te wonen?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Dag Wilfred,

    Ik ga eind april in voor CercleS IV in Braga (Portugal) vertellen hoe ik de Social Media als Facebook en Google+ nu in 2011-2012 dagelijks gebruik voor mijn onderwijs op de International Business School van de Hanzehogeschool in Groningen.

    Het lijkt me leuk om je TED hang out bij te wonen.

    We hebben in (bijna) elk lokaal nu een Digiboard hangen, dus een klassikale ‘hang out’ is nu ook gemakkelijk te verwezenlijken.

    De titel van mijn paper in Portugal is:
    21st Century Language Teaching – A 24/7 Multilingual Learning Experience
    Maar eigenlijk kun je ‘Language’ wel weglaten…..
    Zie ook mijn website: Symbaloo > een Teaching & Learning Internet Learning Dashboard.

    De inhoud van een dergelijk dashboard kun je heel eenvoudig aanpassen aan de doelgroep die je als docent voor ogen hebt.
    Dit ‘NEWBIE’ dashboard gebruik ik bijvoorbeeld voor studenten die stage gaan lopen in China.

    Groeten

    Wim Oostindier

    p.s. We hebben elkaar ooit in de wandelgangen van een symposium op de Hanzehogeschool ontmoet. Maar dat zul je wel niet meer weten…..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *