Gestage groei e-learning in Groot-Brittannië

Het Britse e-learningbedrijf Epic constateert een gestage groei van e-learning in Groot-Brittannië. Epic baseert deze conclusie op basis van eigen onderzoek.

Epic heeft onderzoek gedaan onder 157 bedrijven die e-learning producten en diensten leveren. Daarnaast heeft Epic in detail gekeken naar de financiële prestaties van 34 belangrijke e-learning leveranciers. Epic signaleert een jaarlijkse groei van de uitgaven voor e-learning van 18%. In dezelfde periode bleven de algemene uitgaven voor opleidingen gelijk of liepen deze zelfs iets terug. Verder produceren e-learning bedrijven ook meer:

topline revenue per employee increased by 24% over the period studied
Bron:
Epic

Tenslotte constateert Epic echter ook dat e-learning bedrijven weinig winst maken. Sommige bedrijven lijden zelfs zwaar verlies. Zij investeren veel om hun markaandeel te vergroten.

De omzetgroei is opvallend, vooral in combinatie met toegenomen productiviteit. Een mogelijke verklaring zou anders ook kunnen zijn dat ‘e-learning’ gewoon duurder is geworden. De beroerde winstgevendheid is zorgwekkend. Veel e-learningbedrijven zijn immers afhankelijk van investeerders. Zij willen geld terug zien. Bedrijven die langdurig verlies lijden, kunnen moeilijk continuïteit garanderen. En dat is bij e-learning juist van belang aangezien je als afnemer vaak flinke initiële investering doet (bijvoorbeeld de aanschaf en implementatie van een LearningContentManagementSysteem) en je er dus zeker van wilt zijn dat je ook een aantal jaren vooruit kunt.

Ik vind het trouwens ook opvallend dat de deelnemende e-learningbedrijven een concurrent in de (financiële) keuken hebben laten kijken.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *