Een zomervakantie in twee delen (zeilen bij Turkije en een weekje Cadzand)

Vandaag is de laatste dag van mijn zomervakantie. In het begin van deze vakantie zijn we naar Göçek geweest om te zeilen. De laatste week naar Cadzand. Deze blogpost bevat een korte impressie.

Kapi CreekVan 18 juli t/m 27 juli zijn we in Zuid-West Turkije geweest, voornamelijk om te zeilen. Vanwege gunstige vluchttijden, en de mogelijkheid om vanuit Düsseldorf te kunnen vliegen, zijn we al op de donderdag vertrokken en eerst twee dagen in het mooie hotel Layla geweest. Daarna op zaterdag naar de zeilboot. Omdat we dit jaar met z’n zessen waren, hadden we via GoFunSailing bij charterbedrijf EGG een Beneteau Oceanis van 46,1 voet gehuurd (de Thetis). We zijn die eerste zaterdag meteen vertrokken.

Dit was de route:

  • Göçek – Kapi Creek
  • Kapi Creek – Cold Water Bay
  • Cold Water Bay – Karacacören
  • Karacacören – Fethiye (Yacht Classic hotel)
  • Fethiye – Tomb Bay
  • Tomb Bay – Wall Bay
  • Wall Bay – Göçek

De baai bij Göçek en Fethiye is een prachtig zeilgebied. Als je binnen de baai blijft, zijn de afstanden niet heel groot (zo’n 15 mijl). Er zijn heel veel baaien waar je aan kunt leggen, vaak met een mooringline bij een restaurant. EGG heeft een aantal keer een plek voor ons bij een restaurant gereserveerd. De baai is schoon en veilig, al zijn er enkele plekken waar je voor rotsen op moet passen. Op de kaart en met boeien staan die die duidelijk aangegeven.

We hebben met windkracht drie halve wind of hoog aan de wind gezeild, al stond er niet altijd voldoende wind om te zeilen.

Opvallend: het was er betrekkelijk rustig, zeker in vergelijking met de omgeving van het Griekse Lefkas. In september schijnt het in Göçek drukker te zijn omdat het dan wat koeler is (nu was het er ongeveer 35 graden). Een andere mogelijke reden hiervoor zijn de kosten. Turkije is helaas wel erg duur geworden. Voor een gewone fles wijn betaal je al snel € 40 in een restaurant, en voor een eenvoudig hoofdgerecht al snel € 30. De NOS berichtte daar gisteren ook al over.

Wil je zeilen in deze en andere regio’s? Neem dan contact op met GoFunSailing. We hebben bij hen meerdere keren een boot gehuurd (al dan niet met flottielje). Ze bieden prima service. EGG is trouwens ook een zeer professioneel en servicegericht charterbedrijf.

Hier vind je een selectie van onze foto’s:

Zeilvakantie Turkije 2024

De afgelopen week zijn we nog een weekje naar Cadzand geweest. We hadden een huis gehuurd bij Roompot. Het is een afwisselende week geworden: strand, fietsen door het Zwin, dagje Brugge, strandwandeling gemaakt richting Breskens, op familiebezoek, naar Sluis. En familie op bezoek. Erg fijn. Op Instagram vind je enkele foto’s.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *