De toegevoegde waarde van RSS

Ik ben geabonneerd op bijna 200 RSS-feeds, met als gevolg dat dagelijks honderden berichten in mijn feedreader verschijnen. De meeste berichten scan ik. Een enkel bericht lees ik. Vooral op basis van de titel en de intro. Ik lees berichten ook als meerdere auteurs die ik ‘hoog heb zitten’ er over schrijven. En daar zit wat mij betreft één van de grootste voordelen van RSS. Op die manier kwam ik vandaag terecht bij het filmpje Web 2.0 … The Machine is Us/ing Us van Michael Wesh.

Inderdaad, fantastisch. Maar volgens mij vooral voor adepten van web 2.0. Wesch verfilmt datgene wat jij als ‘web 2.0-gelovige’ vindt. Maar kunnen degenen die niets van web 2.0 afweten (of maar een beetje) er ook mee uit de voeten?
Via onder meer Nancy White, Stephen Downes en elearnspace

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Helemaal mee eens Wilfred. Was ook mijn reaktie na het zien van het filmpje. Als je niet tot de web 2.0 incrowd behoort vraag je je af: wat is dit, waar gaat dit over, en waarom eindigt het zo ‘over the top’…?

  2. Niet helemaal mee eens. Ik zag het filmpje de afgelopen week op diverse blogs voorbijkomen maar kreeg het eerst ‘aangeboden’ door mijn dochter die aan de UU Communicatie- en Informatiewetenschappen studeert. Het werd daar in een college vertoond om studenten te prikkelen, nieuwsgierig te maken naar nieuwe webtechnologieen.
    Volgens mijn dochter (die mede danzij mij wel Web 2.0 adept is) was die opzet aardig geslaagd. Studenten hebben ademloos gekeken, de url genoteerd en later allerlei zaken die ze niet herkenden later uitgeplozen. Lijkt me heel wat effectiever dan alweer een droge PP met screenshots…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *