De populariteit van Netbooks

Netbooks blijven dit jaar onverminderd populair, maar het is de vraag of dit ook op de lange termijn zo blijft. Die conclusie kun je trekken uit het eSchool News artikel Netbooks' popularity set to rise in 2009.

In economisch moeilijker tijden lijken consumenten met belangstelling te kijken naar de netbook, op het moment dat hun laptop aan vervanging toe is. Daar waar menig producent hoopt dat de netbook naast de laptop aangeschaft zal worden, vindt volgens eSchool News op dit moment 'kannibalisme' plaats.

Er zijn 'deskundigen' die twijfelen of dit zo blijft. Zij plaatsen vraagtekens bij de levensduur van de netbook. Ook verwachten deze analisten dat nog kleinere apparaten netbooks zullen verdringen. Tot zullen er gebruikers zijn die uiteindelijk toch een groter toetsenbord en krachtiger prestaties wensen.

Ik vind de netbook geen volwaardige vervanger van een laptop bij langdurig gebruik. Maar ik vind 'm wel heel handig in de trein of tijdens congressen. Ik kan me wel voorstellen dat een netbook op een gegeven moment vervangen wordt door een functioneel en handig apparaat dat nog handzamer is. De huidige PDA's (en ook de iPhone) heb ik daarbij niet voor ogen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *