Gistermiddag heb ik in het Innovatiehuis in Den Bosch mijn boek ‘E-learning. Trends en ontwikkelingen’ gepresenteerd. Een mooie ervaring.
Morgen kan mijn boek ‘E-learning. Trends en ontwikkelingen’ (papier, ePub of combi) via de (elektronische) boekhandel en de iBookstore worden besteld. Uiteraard ook nog rechtstreeks bij de uitgeverij. Het Consortium voor Innovatie had mij als ‘vriend van het CvI’ aangeboden de boekpresentatie te houden in het Innovatiehuis in Den Bosch. Dat is een mooi pand, dat erg geschikt is voor workshops en presentaties voor middelgrote groepen. In de Huiskamer vond de ontvangst en de borrel met signeersessie plaats, terwijl de presentatie in de Creatieve sessieruimte gehouden werd. Onderwijsinstellingen kunnen dit huis overigens ook gebruiken voor bijeenkomsten.
Aangezien er plek was voor maximaal 45 personen, heb ik een aantal mensen hiervoor persoonlijk uitgenodigd: naaste familie, enkele naaste collega’s en ex-collega’s, de jury van de E-learning Award, de redactie van e-learning.nl en goede relaties uit het heden en verleden. Ongeveer veertig mensen hadden hun vrije zaterdag opgeofferd om hierbij aanwezig te zijn. Velen hadden het boek al besteld, en een aantal had zelfs een cadeau mee genomen (ik hoef voorlopig niet naar de slijter).
Na een welkomstwoord heb ik verteld dat ik ongeveer tien jaar geleden tijdens een vakantie op Skyros voor het eerst het idee heb opgevat om een boek te gaan schrijven over e-learning. Vervolgens ben ik onder meer ingegaan op een bijgestelde definitie van e-learning, op mijn opvatting dat trends op het gebied van e-learning veel trager verlopen dan ICT-trends, op factoren die e-learning beïnvloeden en op de in mijn ogen belangrijkste trends. Hieronder vind je mijn presentatie:
Vervolgens heb ik de eerste drie exemplaren van mijn boek aangeboden aan mijn vriendin Marja, mijn moeder en mijn zus. Daarna was er uitgebreid gelegenheid voor vragen. Een aantal vragen had bijvoorbeeld betrekking op de doelgroep. Ik richt me op een breed publiek en hoop dat ook bestuurders door middel van het boek ‘bijgepraat worden’. Aanwezigen vroegen zich echter af of het dan niet slim was om voor bestuurders echte bijpraatsessies te houden (lezen zij wel boeken?). Iets om over na te denken.
Lees ook de tweets met de hashtag #elearnto.
Een aantal foto’s van de presentatie staat op Flickr. Aangezien ik niet weet of de aanwezigen graag met een foto online willen staan, heb ik alleen een paar foto’s van mezelf gepubliceerd (gemaakt door mijn zwager en Erno Mijland).
Ik vond het leuk om te doen, en ik wil graag iedereen danken die deze presentatie mogelijk heeft gemaakt. Allereerst Erno Mijland van Uitgeverij Innodoks. Mede dankzij zijn werk is de planning van de uitgave exact gehaald. Op de tweede plaats het Consortium voor Innovatie voor de gastvrije ontvangst (met name Annemarie Hoevenaars en Addy de Zeeuw). Op de derde plaats uiteraard alle aanwezigen, die uit het hele land (en zelfs uit Brussel) naar Den Bosch zijn gekomen. Tenslotte ook al diegenen die meer dan 300 exemplaren in de voorverkoop hebben besteld. Ze komen er aan.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Kijk, toch nog foto’s waar je herkenbaar op staat. Mijn iPhone kon van het tegenlicht niet veel maken. Het was leuk om er bij te zijn gisteren. Ik ben uiteraard in de trein terug al begonnen aan de eBook versie, maar voor een volledige review is het nog te vroeg, daar was de reisafstand veel te kort voor. 🙂
Dank voor je reactie. Ben benieuwd naar je recensie.
Ha Wilfred, hoewel ik er helaas zelf niet bij kon zijn afgelopen zaterdag, heb ik een verslag van jouw Boekpresentatie met enkele foto’s (van Addy en Annemarie) geplaatst op onze weblog http://innovatiehuis.blogspot.nl en de vrijheid genomen één van jouw foto’s te gebruiken.
Het boek ziet er goed uit!
Beste Wilfred, Ik heb je boek nog niet helemaal uit, maar ben wel méér dan geboeid. Het is (tot nu toe) een buitengewoon geslaagde mix tussen theorie en ‘in de klei’. En dat is voor een docent/ict-voortrekker als ik ideaal. Zeer bedankt.
Wat fijn dat je laat weten dat mijn boek je aanspreekt. Dank.
Proficiat met het boek. Ik ga hem bestellen voor onze schoolbibliotheek.