Alles wat je wilt weten over e-learning 2.0

Voor Willem Karssenberg is het artikel e-learning 2.0: All You Need To Know een mooi excuus om het gras niet te hoeven maaien.  Het artikel biedt inderdaad een aardig overzicht van de ontwikkeling van (t)e-learning:

  • De toepassing van (t)e-learning wordt niet bepaald door de organisatie, maar vooral ook door het individu zelf (de lerende en de docent).
  • (T)e-learning wordt persoonlijker, socialer en meer flexibel
  • De toepassing van (t)e-learning wordt laagdrempeliger omdat de technologie meer gebruikersvriendelijk is en wordt.

Verder beschrijft deze bijdrage veel voorbeelden van applicaties die voor (t)e-learning 2.0 kunnen worden gebruikt. Een aantal zijn ongetwijfeld bekend, anderen veel minder. Het artikel stipt ook aan dat grote bedrijven bezig zijn met (t)e-learning 2.0. De firma Blackboard wordt als very ‘old school’ weggezet. De auteurs concluderen aan het eind heel optimistisch

The current era of the Web is all about two-way communication, collaboration and ‘read/write’; and the classroom is an ideal place to utilize these technologies.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Ik ben benieuwd hoe mensen hier aankijken tegen Blakboard en evt. andere traditonele elo’s.
    Is Blackboard inderdaad “very old school” of is het gewoon nog een heel bruikbare tool voor de gemiddelde docent. Ik heb soms het idee dat in al deze interessante stukjes de gemiddelde docent wel eens wat het ondergeschoven kindje is.
    Zou je daar eens een stukje over kunnen en willen schrijven Wilfred?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *