Van 11 december tot 18 december 2013 organiseren Celstec (Open Universiteit) en Kennisnet de online gratis masterclass “GoogleGlass en HeadUpDisplays in het onderwijs“. Welke mogelijkheden biedt deze nieuwe technologie ons om leren te versterken?
HeadUpDisplays zoals GoogleGlass zijn vanaf komend jaar beschikbaar op de markt. Deze nieuwe technologie belooft de manier waarop we interacteren met de digitale wereld te vernieuwen: drempelverlagend, en sneller. In het onderwijs biedt deze technologie ons de mogelijkheden de context van de lerende meer direct in het leerproces te integreren.
De Open Universiteit is onlangs begonnen met het testen van een GoogleGlass, en met het opzetten van onderwijskundig onderzoek daaromheen. Er zijn namelijk nog vele vragen over toepassing binnen het onderwijs.
In deze masterclass: wordt ingegaan op:
- De state-of-the art m.b.t. HeadUpDisplays, inclusief voorbeelden van toepassingen binnen andere domeinen
- De onderwijskundige mogelijkheden van HeadUpDisplays: hoe zit het met het gebruik binnen formeel en non-formeel leren; in welke setting heeft gebruik een toegevoegde waarde; en wat zijn reeds beschikbare onderwijs-applicaties?
- De relatie tussen augmented-reality en het gebruik van GoogleGlass, inclusief het type onderzoek dat de Open Universiteit rondom deze displays uitvoert.
Daarnaast wordt er natuurlijk een demonstratie van GoogleGlass gegeven.
Deze OpenU Kennisnet masterclass maakt deel uit van de Massive Open Online Course over e-learning, die Celstec dit najaar samen met Kennisnet organiseert. De online masterclass over GoogleGlass en HeadUpDisplays in het onderwijs kan echter ook los worden gevolgd.
Deelname is gratis, inschrijven verplicht.
De livesessie is op vrijdag 13 december van 15-16 uur.
Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Een reactie