Google Glass binnen het onderwijs inzetten

Gisteravond zond RTL Nieuws een reportage uit over het gebruik van Google Glass binnen het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum. Eén van de toepassingen is het mee laten kijken van chirurgen in opleiding bij operaties. Er zijn echter ook andere educatieve toepassingen van deze draagbare technologie denkbaar.

Dat blijkt onder meer uit onderstaande Infographic. Je moet je daarbij natuurlijk wel steeds de vraag stellen wat de meerwaarde van Google Glass is, in vergelijking met andere technologieën. De criteria van Betty Collis cs van rond 2000 zijn daarbij wat mij betreft nog steeds leidend: education effectiveness (gewin), ease of use (gemak) en engagement (persoonlijk genot).

Het is dan bijvoorbeeld de vraag of het starten van een Google Hangout via Google Glass hoger scoort dan via een laptop.

An Infographic by www.OpenColleges.edu.au

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Beste Wilfred,
    Kan de toepassing van glass in het onderwijs niet veel meer liggen in ondersteuning?
    Stel je voor een leerling zet zijn glass op en pakt een boek ( of start een digitaal leermiddel).
    Glass volgt eye movement en op het moment dat de leerling stokt bij een bepaalde passage, of een bepaald hoofdstuk inmiddels voor de derde keer begint te lezen, dan meldt glass zich met de vraag of assistentie gewenst is.
    De leerling kan dan via glass enkele eerder opgenomen tutorials kiezen en daarna weer verder.
    Ik kan mij zelfs voorstellen dat glass dan de docent helpt door data te verzamelen zodat de docent een goed zicht krijgt op de lastige passages voor de leerlingen.
    Hierop kan dan worden ingespeeld door extra lessen in te zetten.
    Toekomstmuziek, vast wel maar ik zie nu al in tal van toepassingen, zoals deze http://youtu.be/9Wv9k_ssLcI
    In pop-up’s ondersteuning worden aangeboden aan de gebruiker, hetzij door live-connection, hetzij door manuals, hetzij door korte instructiefilmpjes.

    M.vr.gr.
    Bart Duijvelshoff

  2. Deze toepassing moet mogelijk zijn. Collega’s van mij doen onderzoek naar EyeTracking. Daar worden op dit moment geavanceerde apparaten en software voor gebruikt. Maar net als bij augmented reality wordt deze toepassing ook toegankelijker. Integratie in devices als Google Glass zou inderdaad helpen. Origineel idee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *