Studentbeleving digitaal portfolio

"Uit ervaringen met de implementatie van portfoliosystemen is gebleken dat de praktijkweerbarstiger is dan men had verwacht. Studenten staan bijvoorbeeld sceptisch ten opzichte van het portfolio en reflectie, en zij ervaren een langetermijnontwikkeling als lastig omdat zij meer op de korte termijn gericht zijn. Docenten missen nogal eens deskundigheid in de begeleiding van studenten en vinden het daardoor ook moeilijk om het portfolio te betrekken in hun onderwijs."

Aldus de eerste zinnen van een afstudeerscriptie over de aansluiting van het beleid met betrekking tot het digitaal portfolio op ervaringen van studenten. De Digitale Universiteit is opdrachtgever.

Interessant perspectief. Maar ook een behoorlijke pil (132 pagina’s), die je niet 1-2-3 leest en beschrijft. De aanhef sluit in elk geval aan op mijn gevoel.

Ik ben overigens ook -met een collega- bezig met een notitie over het gebruik van het digitaal portfolio aan de Universiteit Utrecht. Ik zal deze notitie tzt ook op mijn website plaatsen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *