Dat kopt ICT op School naar aanleiding van een krantenbericht. De auteur vraagt zich af of het hierbij om een vroege 1 april grap gaat.
Volgens een woordvoeder van Edupaper (het bedrijf dat het ‘digitaal papier’ verkoopt, WR) leest het scherm, zo groot als een halve A4, als echt papier en schrijft het ook erg prettig. Andere voordelen zijn dat het apparaat van 3 ons alle zware boeken vervangt en dat huiswerk via draadloos internet wordt ingeleverd bij de docent. In tegenstelling tot laptops wordt het apparaat niet heet en is de batterij pas na vijftien uur leeg, zo luidt het.
Dankzij een touchscreen kunnen de leerlingen aantekeningen maken in hun digitale boeken. Met de hand geschreven aantekeningen kunnen opgeslagen worden en op de pc automatisch vertaald worden naar een Word-document.
Het is allesbehalve een vroege 1 april grap. Ook de Volkskrant maakte er vanochtend melding van en -belangrijker bewijsmateriaal- heb ik het apparaat een tijd geleden zelf in handen gehad (ik ken de directeur van dit bedrijf). Een interessante tool. Zou ik wel langer mee willen experimenteren.
Helaas zette de Volkskrant het vanochtend enigszins af tegen de laptop (het artikel staat niet online). Met een laptop in de klas kunnen lerenden ongemerkt op Internet, lerenden kunnen zich achter een laptop verschuilen en bovendien maakt het toetsenbord lawaai. Kan zijn, maar daar moet je dus met lerenden een modus in zien te vinden. Want een laptop kan heel andere zaken die het elektronisch papier niet kan (geavanceerde applicaties ‘draaien’, informatie zoeken, met anderen communiceren, etc.). Wellicht groeien de apparaten op een gegeven moment naar elkaar toe. Maar nu nog lang niet. En dan is de bijna 650 euro die het digitaal papier kost best wel veel geld.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Geef een reactie