ee-learning in historisch perspectief

Innovate besteedt dit keer aandacht aan ee-learning, dat omschreven wordt als


the pairing of electronic and experiential learning in a single mode of pedagogical practice

Jack Nilles schetst de ontwikkeling van ee-learning in Some Historical Thoughts on the ee-Learning Renaissance. Daarbij schrijft hij onder andere dat e-learning en ee-learning een verschillende focus hebben:

e-learning substitutes for the traditional, campus-oriented learning process; the focus of ee-learning is the student’s non-campus environment.

Hij verkent in dit artikel de leerervaringen van verschillende technologie-initiatieven in het onderwijs. Daarbij valt onder andere zijn genuanceerde opvatting over het belang van face-to-face interactie op.  Ook stelt hij dat basisinformatie het beste schriftelijk of elektronisch verstrekt kan worden en dat de docent zich het beste kan richten op ‘uitzonderingen’ (toelichtingen die op maat verstrekt worden). Verder benadrukt hij  een interdisciplinaire aanpak.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Dag Wilfred
    Twittwitt, mag ik even? Wegens schromelijk tijdgebrek geraak ik niet verder dan je titels … ik kom later terug om beter te kunnen lezen. Toch nog in de gauwte – straks denk je nog: daar gaan we weer, kan die zeur nog anders denken dan spelling!? En toch is het zo: in je nieuwe bannertekst valt die hoofdletter van internettechnologie zo in het oog. Volgens de nieuwe spelling mag die hoofdletter niet (meer). Met alle respect: volg jij de groene of de witte. Groen, zou ik denken, past jou als gegoten. Maar misschien volg je het verplichte (‘officiële’)pad niet en kies je in dit geval voor wit als ‘dissident’ alternatief?? Groene spelling vind je vlug op http://woordenlijst.org. Nochtans spelt ook de witte spelling, die van het Genootschap Onze Taal, internet met een kleine letter … Ik denk dat er bij jou veel Engelse invloed speelt, zou dat kunnen?

  2. Vervolg twitttwitt. Met excuus. Rechtzetting. 1 …volg jij de groene of de witte? (met vraagteken); 2 …(‘officiële’) pad … (spatie te weinig). Zo zie je maar, om het eens in bijbelse termen te zeggen: wie zonder fouten is, hij werpe de eerste steen.

  3. Dag Janien,
    Ik houd me niet zo intensief bezig met het spellingsdiscours. Heb altijd gedacht dat je internet met een hoofdletter zou schrijven.

  4. Dat begrijp ik maar al te goed … en eigenlijk deel ik je standpunt. Ik vind, zoals ik al zei, dat de boodschap primeert op de schrijfwijze. Ik ben als leraar Nederlands gewoon geïndoctrineerd door de instanties en de navormers. Soms weet ik niet goed meer waar de grens ligt tussen focussen op spellingcorrectheid en de strijd tegen de zogenaamde taalverloedering in spreken en schrijven (de preservatie van de taalzuiverheid, van het Standaardnederlands)en de inhoud van de tekst … Hiermee zet ik definitief een punt achter spellingtekst in jouw reageerruimtes! Komt er tenminste tijd vrij om over de spannende onderwerpen te schrijven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *