En mijn persoonlijk DNA is….

De eerste keer kwam ik de fraai vormgegeven persoonlijkheidstest bij Janien tegen, en daarna bij Willem. Zondagmiddag heb ik ‘m maar eens zelf ingevuld. En wat blijkt:

Ach, voor wat het waard is. Ik heb me niet verdiept in de theoretische achtergronden van de test. Meestal bekijk ik dergelijke tests met een gezonde dosis scepsis. De meeste tests vind ik nogal ongenuanceerd en niet ‘evidence based‘. Met uitzondering van de Myers-Briggs Type Indicator die ik enkele jaren geleden heb ingevuld (uitkomst: ESTJ). Zou ik sinds die tijd (2000) veranderd zijn?
Mbti

Wat ik wel aardig vond aan deze DNA-test is de wijze van presenteren en de hoge mate van anonimiteit. Ik vind het jammer dat ik geen overzicht kan vinden van alle typen. Want hoe meer typen, des te meer mij de test bevalt. De test is dan immers meer genuanceerd. Vreemd vind ik dat ze op basis van politieke voorkeuren je persoonlijkheid mede vaststellen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Dat laatste vind ik helemaal niet vreemd, want zeg nu zelf, ken jij bij andere partijen nu echt “animated leaders?” 🙂

  2. Leuk! Ja, knik ik, in de mate dat ik je via je blog heb leren kennen: klopt helemaal! Maar dat vind ik van de andere ‘mentoren’ van TSM ook als ik de testresultaten even naast elkaar leg. Dat moet het ‘logische’ effect van zulke tests zijn, is het niet? Jij vindt jezelf terug in jouw resultaten en ‘combineert’ de anderen met hun resultaten. Omdat het over veralgemenende persoonlijklheidstypebeschrijvingen gaat en ieder daarin wel ‘vanalles’ herkent? ‘Klopt’ dus wel altijd, zeker? Of ongeveer toch?
    ‘Leaders’ die heb ik als lerende nodig … Leaders, een Inventor, een Analyst – zover ik nu weet – TSM heeft ze als leermeesters gekozen.
    Nu zou ik wel eens een patchworkje willen kunnen maken van de TE-‘mentoren’ van TSM! Een ongelooflijk krachtig team moet dat zijn! (Doet dat woord jullie niet te kort? Heb jij een beter voorstel, Wilfred, ik gebruik het al wel eens meer, wel altijd met een zekere schroom?)

  3. Hallo,
    (vermits ik u niet kan mailen via ‘contact’, doe ik het hier even, als dat geen prpobleem is)
    Ik las namelijk ergens een boekje over de MBTI-test en vond dat erg interessant. Helaas weet ik de titel niet meer en vind ik het boekje ook nergens terug. Nu zag ik op uw site een afbeelding staan
    (deze link: http://wilfredrubens.typepad.com/wilfred_rubens_weblog/2007/08/en-mijn-persoon.html#comments
    de afbeelding bij die ‘ESTJ’), waarvan ik bijna zeker ben dat die uit dat boekje komt. Nu hoop ik van harte dat u nog weet vanwaar deze afbeelding kwam, zodat ik mijn zoektocht kan voortzetten.
    Ik hoop dat u mij verder kan helpen.
    Alvast bedankt!
    Vriendelijke groeten,
    Margaux

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *