Vier jaar bloggen

Ik ben op de dag precies vier jaar geleden begonnen met bloggen. In die tijd heb ik -inclusief dit bericht- 1649 berichten geschreven, waarop tot nu toe 1086 commentaren en 107 trackbacks zijn gekomen. De frequentie van berichten is in de loop van de tijd hoger geworden.

Volgens Feedburner had ik gisteren 711 subscribers en een Reach van 216.


Reach is the total number of people who have taken action — viewed or clicked — on the content in your feed.

Zeventien mensen ontvangen updates via e-mail (sinds kort mogelijk)

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Nu schijn je je niet al te druk te moeten over dergelijke cijfers. Ze schijnen niet altijd even betrouwbaar te zijn. Maar toch leuk dat ik niet alleen voor mezelf schrijf.

In die vier jaar tijd is bloggen mijn belangrijkste leeractiviteit geworden.  Ik kan bovendien bijdragen regelmatig hergebruiken voor presentaties, artikelen en dergelijke. Dankzij mijn blog word ik regelmatig gevraagd om bijdragen te leveren aan studiedagen, workshops, congressen, en dergelijke. En mijn weblog heeft ook verder leuke neveneffecten. Zo bezocht ik laatst een symposium. Ik was in de hal van het vergadercomplex op zoek naar de zaal, waarop iemand zei: "Je moet in zaal 215 zijn".  Ik vroeg of dat op van mijn gezicht was af te lezen. Waarop ik het antwoord kreeg: " Ik volg je weblog en herken je aan je nieuwe foto".

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

6 reacties

  1. My congratulations for reaching this milestone and my best wishes for the years to come. It has been a pleasure to follow this blog and to keep up with best Dutch-language commentary on technology enhanced learning – in the Netherlands, in Europe and worldwide.

  2. Een mijlpaal, Ruben, en niet zomaar een. Ik ben onder de indruk van de kwantiteit en de aanhoudend hoge kwaliteit van je bijdragen – voeg daarbij je trouwe discipline en je begrijpt waarom we je stek graag en regelmatig bezoeken. Inspirerend!
    Toon
    PS
    Action is eloquence (W. Shakespeare)

  3. Graag sluit ik me aan bij de superlatieven in de reacties boven! Ik volg jou wel pas enkele maanden, maar dit weet ik al wel zeker: zonder Wilfred geen blogleven (meer)!
    Bedankt en nog veel meer succes!
    janien

  4. Op naar de volgende vier jaar!
    p.s. het leuke van dit soort getallen-posts is natuurlijk dat ze natuurlijk al heel snel weer achterhaald zijn. 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *