OEB 2007: 3 days after

Vandaag heb ik mijn dagelijkse (werk)beslommeringen weer langzamerhand opgepakt. Dat viel niet mee, vooral omdat ik vandaag nog naar een crematie moest. Dat betekende ook afmelden bij een vergadering en een afspraak cancelen. Tegelijkertijd mag ik van mezelf morgen niet naar de EduExchange (ik kom anders echt in de problemen).

Ik doe ook verwoede pogingen om de honderden ongelezen weblogbijdragen weg te werken. Mijn speciale belangstelling gaat daarbij uit naar bijdragen over de Online Educa Berlin 2007. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt of je nog wel naar een congres over (t)e-learning heen moet. Maar je mist bij het lezen van de bijdragen wat mij betreft toch de geestdrift, de sfeer. Dat kun je niet in een blogpost beschrijven, dat moet je ondergaan.

Ik ga hier geen samenvatting geven van de verschillende bijdragen. Maar ik wil graag aandacht besteden aan een artikelenreeks die Peter Dekker op de community onderwijsontwikkeling van de Hogeschool van Amsterdam heeft gepubliceerd. Zestien collega’s uit verschillende domeinen van de Hogeschool van Amsterdam namen deel aan de Online Educa Berlijn 2007. Peter peilde de sfeer en registreerde de ervaringen van zijn collega’s ter plaatse. En dat deed hij zelfs in een restaurant, zo heb ik mogen aanschouwen.

Een boeiend citaat uit een gesprek tussen Peter en Luc van der Pijl:


Maandag kom je weer op de HvA en schuif je achter je bureau. Wat gaat er veranderen?
Oei.. zegt Luc en hij denkt even na. Ja, het eerste wat ik ga doen is zeggen tegen mijn baas: de volgende keer ga jij ernaar toe. Want het is ook een managementonderwerp geworden. Dit heeft aandacht nodig van beslissers. Het moet hoger in de organisatie op de agenda komen. Onze bestuurders kunnen zich niet buiten dit proces plaatsen.

Een erg leuke vorm van kennisdelen! Je kunt wel alleen reageren als je een HvA-mailadres had. Dat wilde ik namelijk doen. Ik ben het namelijk niet eens met Anna Tomson die Graham Attwell (dus niet Althall) uitmaakt voor


het type van de schreeuwer die zonder veel onderbouwing wat roept, alleen maar hosanna roept en helemaal niet kritisch is op de ontwikkelingen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *