Blog50, MarcomTop100, pfff

Ik sta ook in de Blog50 en de Marcom Top enz. Bij de eerste op plek niet echt hoog (kan het niet checken; de site is nu niet bereikbaar), bij de tweede op de
honderdvijfenveertigste plaats
. Beide hanteren andere meetinstrumenten, want Gerard Bierens en Willem Karssenberg staat in beide ’toppen’ in een heel andere volgorde
(om maar twee voorbeelden te noemen).

Waar de ranglijsten volgens mij geen rekening mee houden, is dat je meerdere URL’s kunt hebben en meerdere RSS-feeds. Ik heb bijvoorbeeld vier RSS-feeds, met op dit moment 145 abonnees via Bloglines (dat is een criterium). Blog50 checkt hoe vaak je blog is gebookmarkt via Del.icio.us, en ze houden dus met slechts één internetadres rekening.

Vandaag ontving ik een mail van Blog50 over hun nieuwe meetmethoden.


De nieuwe meetmethodes die we in het nieuwe jaar toegevoegd hebben zijn Delicious bookmarks, Yahoo inlinks, Alexa traffic rank en een datum check. (…).
Met deze zeven meetmethodes proberen we de blogosfeer in Nederland en Belgie op zo’n goed mogelijke manier in beeld te brengen. Deze berekening zullen we vanaf nu blijven gebruiken voor de samenstelling van de Blog50.

Pfff…moet ik nu ook nog achter Yahoo inlinks, Alexa traffic aan….Ik word een beetje moe

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Nou, toch leuk dat je erbij staat, niet? Je probeert het wel een beetje weg te pppufffen, maar dat beetje ijdelheid siert toch ook wel. Het betekent voor mij dat ik het van de eerste keer ‘raak’ vond, dat ik jou maar vlug moest ‘inlinken’. En met elk artikel van jou wordt dat maar weer eens bevestigd. Trouwens, ik kan regelmatig vaststellen (niet dat ik systematisch observeer of onderzoek doe, je weet dat de tijd me ontbreekt) dat jij en andere tot ‘leermeesters’ van The Sausage Machine uitgeroepen blogcollega’s via mij ‘geannexeerd’ werden door andere beginnende (edu)bloggers. En dat doet me enorm veel plezier.
    Zie je wel: kwaliteit drijft altijd boven. En jij bent zo goed dat je kwaliteit ‘high’ blijft. En dat je dan in blogtops verschijnt, is mooi meegnomen, toch.
    Ik ben ook blij als ik zie dat missMieke, een nieuwe schrijfster van 15 in TSM (ik heb geen klassen meer sinds mijn oppensioenstelling per 1 januari 2008), met haar eerste ‘maandagcolumn’ op TSM naar de topposts van WordPress is gestegen! Er staat wel een tellertje in mijn rechterbalkje en een trafiekwereldkaartje en mijn kinderen kijken mijn autoriteit op Technorati wel eens na, maar verder hou ik geen ‘berekeningen’ bij. ’t Is altijd wel leuk als er wat ’topt’ in statistieken, en ook ‘gooi’ ik me zonder nadenken wel eens in een wedstrijd waar ik op bots, maar ik herhaal met jou ‘pfff’. ‘Mooi meegenomen’! Maar ‘pakt’ het niet, dan ook goed. Mijn leerblogje is nog altijd in zijn experimentele stadium en blijft dat wellicht ook. Ik freewheel graag in blogland en experimenteer link en rechts met wa voorbijkomt en wat ik tot nu ‘aankan’. Voor high technology, top experiences, very good practices en wild inspiration heb ik immers mijn leermeesters: jij, Wilfred, Elke, Margreet, Willem, Willy, Pierre, Cindy met de Belgische edublogs, … om het bij Nederlandstalig te houden.
    By teh way, zou jij als het past eens even langs kunnen in de wiki Het Scriptorium en eens even door het ‘woordenboekje’ bladeren dat nog helemaal in de steugers staat. Doctorandus Tom plaatste een eerste evaluatie … Niet dat ik jou wil overbelasten of me opdringen. Gewoon een vraagje, zomaar. Past het niet, dan niet.
    Dankjewel en groetjes
    janien

  2. @Krispijn: ja, ik ken David’s inspanningen. Ik wil echter dat mensen mij social bookmarken etc omdat ze mijn blog inhoudelijk willen volgen, niet om mij hoger op een ranglijst te krijgen. Dank voor de tip http://www.xinureturns.com/
    @ Janien: dank wederom voor de warme woorden. Ik zal eens naar je woordenboek kijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *