Drie (t)e-learning trends

In The Future’s Hot for Learning Technologies doet Donald Taylor enkele voorspellingen over de ontwikkeling van (t)e-learning. Taylor signaleert drie belangrijke trends:

  • De explosieve groei van social networking services. Deze zijn volgens Taylor niet speciaal ontwikkeld om te leren, maar wel alomtegenwoordig èn sterk gericht op conversatie ("the most natural type of learning of all").


    The challenge in 2008 will be for L&D professionals to exploit the natural exuberance of SNS without being the bore at the party when everyone else just wants to have fun.

  • Het toenemende belang van het snel kunnen ontwerpen en ontwikkelen van kwalitatief goede e-learning.
  • INATT: It’s Not About The Technology.


    technology can make learning more targeted; it can make it more rapid and more effective, but it can never lead it.

    De manier waarop het brein omgaat met informatie is een natuurlijk proces. Het gebruik van technologie moet daarbij aansluiten, en bijvoorbeeld  cognitive overload voorkomen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Ik ben het wel met die drie trends eens. Wat de tweede betreft zou ik er aan willen toevoegen dat de aanpasbaarheid van e-learning ook een factor voor succes is (personal learning environments, individueel in te richten ELO’s binnen een basis-ELO).
    De derde is ook interessant. Doet me denken aan de media-discussie 20 jaar geleden of media vehikels zijn die leerstof overbrengen naar de leerling of dat media integrale onderdelen zijn van het leer- en instructieproces. Ik neig naar de tweede benadering. De derde trend van Taylor wijst daarentegen op de vehikel-benadering. Maar ik moet het hele stuk van Taylor nog lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *