VeenQuest

Mobile learning is een veelbelovende loot aan de (t)e-learning stam, die nog onvoldoende tot bloei is gekomen. Deels komt dat door een gebrek aan standaarden. Maar onder andere ook omdat mobiele technologie op een niet adequate manier wordt toegepast.

Het project VeenQuest lijkt wat mij betreft wel een zinvolle toepassing te zijn van m-learning. Bij VeenQuest maken jongeren van 9 tot 14 jaar opdrachten in Nationaal Park De Alde Feanen, in Friesland. De opdrachten worden in een multimediale spelvorm op een PDA aangeboden. Dankzij GPS weten de lerenden waar zij heen moeten en mogen lopen. VeenQuest start in april van dit jaar. Het lectoraat ICT veranderende didactiek van Jan Lepeltak was onder andere betrokken bij de ontwikkeling. Via een promotiefilm krijg je een goede indruk van het project.

VeenQuest is volgens mij een fraaie vorm van natuur- en milieueducatie voor kinderen, waarbij jongeren technologie gebruiken èn er op uit trekken. Vergelijkbaar met projecten zoals Frequentie 1550 (geschiedenis). Ik ben benieuwd naar de praktijkervaringen, die te volgen zijn via de weblog van George Plakké (nauw betrokken bij VeenQuest, en die mij hierover tipte).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *