(T)e-learning houd je van de straat

Vanavond heb ik weer een sessie bezocht van de kenniskring over de docent van de 21ste eeuw. Hoe kunnen we de ICT-competenties van docenten vergroten? We hebben onder meer feedback gegeven op een presentatie die Jan Jacobs eind maart over dit onderwerp gaat verzorgen tijdens dé conferentie over onderwijsvernieuwing en ICT in Maastricht (ben je al aangemeld?). Om Jan het gras niet voor de voeten weg te maaien, zal ik er verder niet veel meer over schrijven. Behalve: dat het uitwisselen van verschillende initiatieven weer de moeite waard was.

Morgen mag ik op m’n vrije dag een workshop verzorgen tijdens het Managementcongres Onderwijs en ICT in Utrecht.  Ik ga het hebben over trends en ontwikkelingen in ICT en leren, met het risico dat ik aan cognitive overload doe (ik kan er uren over praten). Een beknopt overzicht vind je in een redelijk recent artikel, dat ik een klein jaar geleden heb geschreven.

Ik heb net de laatste hand gelegd aan de slides. Normaliter plaats ik deze op slideshare. Alleen bestaat mijn presentatie nu uit zes subpresentaties, die ik niet allemaal zal gebruiken (afhankelijk van de behoefte). Als ik ze inpak, dan is het bestand nog vele mb’s groot. Heeft iemand een suggestie voor een handige tool?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *