Geld verdienen aan web 2.0

Hoe kun je binnen het onderwijs geld verdienen aan web 2.0? Daar gaat Education 2.0 Business Models over. De bijdrage geeft een beknopt overzicht van advertentiemodellen, vormen van sponsoring, en dergelijke. Persoonlijk zie ik het meeste in Data Related Value Add Services.

Ik mis eigenlijk één manier: bedenk een unieke dienst, word snel populair en verkoop de dienst tegen een veel te hoog bedrag. Een traditioneel 'nieuwe economie'-aanpak. Een model dat gericht is op de korte termijn, voor slechts enkelen succesvol zal zijn en er toe zal leiden dat menig web 2.0-toepassing van het toneel zal verdwijnen (Webwereld schreef gisteren over de zeepbel 2.0).

Stephen Downes schrijft hierover:

I guess my overall reaction is disappointment at the thought that people still do not see the social value in providing learning for free, and must seek still to 'monetize' e-learning initiatives.

Aan de ene kant voel ik met hem mee, aan de andere kant mag je natuurlijk niet vergeten dat er mensen zij die moeten leven van het leren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Web 2.0 business models

    Ik kwam bij Wilfred Rubens een interessante posting tegen over hoe je nu met education 2.0 geld kunt verdienen. En toen ik doorklikte naar de bewust posting die Wilfred aanhaalt, kwam ik een mooie presentatie tegen over web2.0 business models die ik ju…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *