Ik heb net een sessie achter de rug binnen Vyew. In totaal waren we met vijf personen: Jan Cees Rutgers, Bas Bakker, Rino Zandee, Jantina Huizenga en ik. Ik wilde ervaring opdoen met de tool door ook een inhoudelijke presentatie te geven (met interactie). De applicatie liet ons daarbij gedeeltelijk in de steek. Beeld en microfoon kregen we niet aan de praat. Toch essentieel als je wat wilt vertellen. En met uitgebreide teksten is chat geen alternatief. Na ongeveer een kwartier hebben we de toevlucht genomen tot Skype, in combinatie met Vyew (alleen Jantina had geen microfoon bij de hand, maar kon het gesprek wel volgen en zich er via chat in mengen).
Een andere beperking van de gratis versie van Vyew -die ik ontdekt heb- is dat je maar 50 pagina's per 'boek' (presentatie) kunt gebruiken.
Positief aan Vyew vind ik:
- Je kunt opmerkingen maken bij pagina's (sticky notes).
- Je kunt ook filmpjes (en andere content) in pagina's laden.
- Je kunt deelnemers moderator maken (en andere rechten geven).
- De hand raising optie werkt goed.
- Je kunt de aandacht vragen van de deelnemers, via een geluidssignaal.
- Je ziet op welke pagina deelnemers aanwezig zijn.
Verder vond ik het leuk om mensen die ik al langere tijd 'a synchroon' ken, eens te spreken. En inhoudelijk vond ik de sessie zeker ook nuttig. Zo ben ik er echter gekomen dat de Universiteit Leiden werkt met een code of conduct, die in overleg met studenten is opgesteld. En voor het HBO lijkt 'mediawijsheid' ook een thema te zijn dat deel uitmaakt van hun pedagogische opdracht.
Bas Bakker gaf tenslotte aan Adobe Connect veel stabieler te vinden, met praktisch dezelfde functionaliteiten. Via Surf en Kennisnet kan het onderwijs daar volgens Bas gratis gebruik van maken.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Geef een reactie