Edubloggen is een echte tijdsinvestering

Het komt voor dat Stephen Downes afwezig is en niet in staat is zijn OL Daily te produceren. In dat geval nemen andere mensen het blijkbaar van hem over (overigens publiceert hij ook als ie op pad is, is mijn ervaring).

Stephen Downes legt daarom in een screencast uit hoe zijn OLDaily gemaakt wordt. Hij gebruikt een andere technologie, maar het werkproces is vergelijkbaar met mijn gangbare werkproces van bloggen:

  • Via een RSS-reader scan je berichten.
  • Je wordt geprikkeld (door een titel of intro) om een bericht te lezen.
  • Vaak word je via een blogpost doorgeleid naar een artikel.
  • Dat lees je.
  • Je schrijft er een impressie over, met (meestal) een eigen reflectie.
  • En die publiceer je.

Dat kost tijd? Ja. Maar je hebt er heel vaak baat bij Bijvoorbeeld doordat je de bijdragen kunt hergebruiken in een presentatie, artikel of rapport. Ik beschouw bloggen als een echte tijdsinvestering.

Grappig om te zien, trouwens, hoe Downes reageert als er iets mis gaat.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Helemaal mee eens Wilfred! Het zorgt er in ieder geval ook voor dat je scherp en allert blijft. Bovendien is het erg leuk dat mensen toch regelmatig de moeite nemen om te reageren op teksten die jij geplaatst of bedacht hebt.

  2. Het kost zeker tijd, niet alleen scannen van berichten maar ook het ontwikkelen van een schrijfstijl. Ik merk dat ik alerter geworden ben op nieuwtjes die je ook bijvoorbeeld bij de koffiemachine hoort. Leuk vind ik het als ik zelf eens een snelle post geplaatst heb en dat bericht overgenomen wordt. Is nu zaterdagochtend en weer zit ik blogs te lezen.
    Maar het is de tijdsinvestering waard, want Bloggen is LEUK!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *