Vakantie op Kefalonia

Ik ben vandaag teruggekomen van een heerlijke vakantie op het Griekse eiland Kefalonia. We hadden een uitstekend appartement geboekt in Agia Efimia: een mooi havenplaatsje dat centraal gelegen is op het eiland. Agia Efimia kent verschillende kleine winkeltjes (vooral voor dagelijkse boodschappen), een aantal barretjes en tavernes (specialiteit: Kefalonian meat pie, een pastei bestaande uit rundvlees, rijst, groenten en kruiden). Alle bestemmingen lagen op maximaal één uur rijden. Een auto had je wel nodig. Want Agia Efimia heeft één nadeel: er is niet echt een mooi strand aanwezig (wel kleine inhammetjes). En een fietseiland is Kefalonia niet echt. Je moet veel en lang klimmen en dalen, en dat met temperaturen van rond de 35 graden….

Kefalonia

Ik ben inmiddels op veel plekken in Griekenland geweest, maar Kefalonia is één van de hoogtepunten. Het eiland is groen, heeft veel prachtige stranden zoals Antisamos en Myrthos Beach (wel drukker dan op andere eilanden waar ik geweest ben). En er is veel te zien, bijvoorbeeld:

  • Het meer van Melisani: een prachtig ondergronds meer.
  • De druipsteengrot Drogarati.
  • Het schitterend gelegen dorpje Assos.
  • Het authentieke havenplaatsje Fiskardo.


Meer van Melisani
Originally uploaded by wrubens.

Verder hebben we onder andere een fraaie boottocht gemaakt met de Sami Star naar het eiland Ithaki (waar Oddysseus koning van was), hebben we de bedreigde zeeschildpad 'Careta careta' gezien en hebben we vooral ook genoten van de routes tussen de plaatsjes.

Ik heb een groot aantal foto's gemaakt. Een selectie vind je op Flickr.

Kefalonia heeft ook een bewogen geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft er een drama afgespeeld waarbij duizenden Italiaanse soldaten van de Acqui-divisie zijn vermoord door Duitsers omdat Italië het commando niet aan de Duitsers wilden overdragen, nadat Mussolini was verjaagd. Verder heeft er in 1953 een zware aardbeving plaatsgevonden waarbij bijna alle dorpen met de grond zijn gelijk gemaakt. Met uitzondering van Fiskardo vind je op Kefalonia dan ook weinig oude gebouwen. Beide gebeurtenissen spelen een belangrijke rol in het boek "Kapitein Corelli's mandoline" van Louis de Bernières, dat ook verfilmd is.

Net zoals andere jaren hebben we de reis geboekt bij Griekenland-specialist Ross Holidays. Niet de goedkoopste reisorganisatie, maar wel van zeer goede kwaliteit.

Tip: via Google Earth -onder andere- heb ik mijn vakantie voorbereid. Als je naar Kefalonia 'vliegt', dan vind je veel foto's van verschillende bezienswaardigheden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

8 reacties

  1. Kalinichta en welkom thuis. Fijn dat jij er ook weer bent. Mooie foto’s waarin het blauw overheerst.
    Begin jij nu gelijk weer te bloggen? En dan wat van mij zeggen! Mijn zomerstop duurde langer hoor… 🙂

  2. Mannen! Ik vind dat jullie allebei je afschuwelijk goed aan die zomerstop hebben gehouden. Het is/was jullie gegund. Maar ben toch ook blij dat jullie weer terug zijn. Het was in bloggersland namelijk stil. Of zelfs ‘verrekes stil’ zoals iemand op Willems blog schreef.
    We gaan er weer tegenaan? Mooi eiland lijkt me dat Kefalonia trouwens. Had er nog nooit van gehoord.

  3. Hoi Wilfred,
    Welkom terug, fijn dat je er weer bent! Je verslag smaakt naar meer, misschien toch eens die kant op gaan. Dat ondergronds meer ziet er echt adembenemend uit!
    Hartelijke groeten, Marcel

  4. hoi Wilfred,
    Drie keer raden waar wij met vakantie waren: Griekenland, waarvan 1 week in Agia Efimia. Onze foto’s lijken sterk op die van jou! Wij vonden het erg leuk daar: vooral op het Antisamos strand: snorkelen tussen de vissen in knal helder water.
    groet,
    Robert-Jan

  5. Hoi Wilfred,
    Fijn dat jullie het zo fantastisch mooi hebben gehad, de foto’s liegen er niet om.
    Veel sucses met je weblog.
    Sylvia.

  6. @Willem: dank. En ja: ik begin meteen weer te bloggen. Ik start maandag de 18de met werken.
    @Moniek Verhaaren: zo lang heb ik toch niet geblogd (nog geen 14 dagen) 😉
    @Karin Winters, Marcel de Leeuwe en Sylvia: dank. Kefalonia is inderdaad een aanrader.
    @Robert-Jan Simons: Goh, wat toevallig. Zat jij vlak voor ons in Agia Efimia? En ook in Huize Georgia?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *