Binnen mijn ROC ben ik projectmanager van de invoering van een onderwijsmanagementsysteem. Vanavond heb ik met een groep van veertien naaste betrokkenen een etentje gehad. Plaats van handeling: Restaurant L'Entrée van onze sector Hospitality & Wellness (kies voor 'Maak kennis met>Restaurant). Het vier gangen menu (met telkens een keuze uit twee gerechten) was bereid door tweedejaars koks. De eerstejaars koks -die net een paar weken bezig zijn met de opleiding- leren in een blok van tien weken eerst basiskennis en vaardigheden. De bediening werd wel al verzorgd door eerste en tweedejaars gastvrouwen en -heren in opleiding. De eerstejaars (dus pas enkele weken bezig) werden daarbij begeleid door de tweedejaars.
Ik vind het altijd ontzettend leuk om deelnemers zo bezig te zien. Natuurlijk verloopt niet alles even vlekkeloos als in een 'echt' restaurant. Maar je merkt bijvoorbeeld wel al een groot verschil tussen eerste en tweedejaars. En bediening en koks in opleiding presteren heel behoorlijk. Nota bene: collega's wisten de complexiteit van deze integrale opdracht te vergroten door variaties op gerechten te vragen of door de Franstalige naam van de gerechten te noemen (die wel op de menukaart stonden).
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Geef een reactie