Wat moet je weten over de Flip?

Ik heb ruim een week geleden voor het eerst kennis gemaakt met de Flip (tijdens het Edublogdinner). En voila: in het kader van de prachtige "7 Things You Should Know About…"-serie verschijnt een editie over deze fraaie en eenvoudig te bedienen videocamera.

De Flip is in korte tijd populair geworden, schrijft de samensteller van deze editie. Dat komt door het bedieningsgemak en de prijs. Dankzij de USB-aansluiting is online publiceren van de video een fluitje van een cent. Een beperking is de lage resolutie, en het relatief beperkte geheugen. Je moet ook rekening houden met privacy en intellectueel eigendom.

Lerenden kunnen met de Flip eenvoudig opnames maken, bijvoorbeeld in het kader van een stage. 7 Things You Should Know About Flip Camcorders stelt zelfs:


Those struggling to provide classroom technology on limited budgets
may find an inexpensive digital camcorder offers more educational
impact per dollar than a new laptop.

Een mooie samenvatting van de mogelijkheden van deze digitale camera. Nu nog een illustratief Commoncraft-filmpje van deze tool.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. Inderdaad een mooi apparaat met imho veel potentie voor het onderwijs. Een variant die overigens wel te verkrijgen is, is de Vado van Creative. Voor 100 euro.
    Een aardig voorbeeld van gebruik van Flip zie je in een post van mij over de Penn universiteit. Die stuurde onderwijskundigen met de Flip op pad. Ze leerde alles over filmen en genoeg over monteren. Ik vond het super omdat alles low-budget was maar erg krachtig. Ze leerde hoe je een goede film kon maken en waaraan je moest denken. Veel van het geleerde kon ook worden toegepast op het ontwerpen van e-Learning. Zie http://www.leerbeleving.nl/2008/10/29/filmen-met-weinig/
    De video heb ik overigens met een andere pocket-camera gemaakt; de Zi6 van Kodak.
    Een ander mooi voorbeeld van het gebruik van de Flip vind je op http://www.leervlak.nl in de post http://www.leervlak.nl/index.php/digitaal-portfolio/studieloopbaanbegeleiding-met-de-flip.html
    Hartelijke groeten, Marcel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *