Mijn nieuwe boek “Van start met e-learning in 60 minuten” is nu te koop

Vanaf vandaag is mijn nieuwe boek “Van start met e-learning in 60 minutente koop. Wil je aan de slag met e-learning, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit boek lees je wat je moet weten over online leren, opleiden en ontwikkelen om een vliegende start te maken in je organisatie.

Cover boek Van start met e-learning in 60 minutenIk heb dit boek op verzoek van Uitgeverij Haystack geschreven voor professionals die e-learning willen implementeren in hun organisatie, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ondanks dat de term ‘e-learning’ al zo’n 25 jaar oud is, weten veel drukbezette belanghebbenden volgens de uitgever nog niet wat het is en hoe zij hiermee aan de slag kunnen. Met behulp van dit boek informeer je jezelf in zo’n 60 minuten tijd over dit onderwerp.

Ik begin het boek met een uitleg over wat e-learning precies inhoudt en welke verschillende vormen er bestaan. Ik onderscheid vijf verschillende vormen. Ik beargumenteer onder meer waarom je niet moet spreken van ‘een e-learning’.

In hoofdstuk twee sta ik stil bij de vraag waarom organisaties zouden moeten kiezen voor e-learning. E-learning is niet relevant voor elke organisatie. Ik bespreek verschillende drijfveren, zoals flexibiliteit, kostenbesparing, schaalbaarheid en kwaliteitsverbetering. Ik licht de strategische voordelen van e-learning toe, mede aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Hoofdstuk drie gaat over het kiezen van de meest passende vorm van e-learning. Niet elke vorm is namelijk geschikt voor elke situatie. Ik bied inzicht in de criteria die bepalen welke vorm het beste past bij de leerbehoeften van de eigen organisatie. Zo spelen factoren als het type leervraag, de beschikbare middelen en de kenmerken van de doelgroep een belangrijke rol bij deze keuze. Het boek helpt je om deze factoren in overweging te nemen en weloverwogen beslissingen te maken.

Daarnaast besteed ik in hoofdstuk vier aandacht aan de technologieën die nodig zijn om e-learning succesvol te toe te passen. Ik bespreek een breed scala aan mogelijkheden, van leermanagementsystemen (LMS) tot tools voor live online leren en applicaties voor informeel leren.

Hoofdstuk vijf heeft als titel: “Waar moet je rekening mee houden bij de ontwikkeling en toepassing van e-learning?”. Dit hoofdstuk gaat over belangrijke didactische richtlijnen, de noodzaak van actuele en betekenisvolle inhoud, en het belang van privacy en security. Daarnaast sta ik stil bij technische aspecten waar je mee te maken krijgt bij e-learning.

Tot slot ga ik in het laatste hoofdstuk in op de toekomst van e-learning. Ik bespreek trends en ontwikkelingen zoals AI, personalisering en de synergie tussen LMS en LXP. Ook ga ik in op ontwikkelingen zoals microcredentials en blockchain.

Het boek “Van start met e-learning in 60 minuten” is vanaf vandaag (2 september 2024) te bestellen bij Uitgeverij Haystack, maar ook in de boekhandel, bij Managementboek, Bol.com, enzovoorts. Het boek is verkrijgbaar als paperback en e-book.

  • ISBN:9789461266279
  • Omvang:160 pagina’s
  • Prijs: € 12,50

In een volgende blogpost ga ik in op hoe ik deze publicatie heb geschreven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *