Gisteren en vandaag bezoek ik het Nationale e-learning congres. Een uitgebreid verslag volgt vanavond. Ik heb gisteren voor het eerst geprobeerd om een congres volledig via Twitter te verslaan. Normaal gesproken maak ik met pen en papier aantekeningen, die ik later uitwerk.
Het auditorium – waar de keynotes plaats vonden- bevatte stoelen, met per stoel een stroomaansluiting en een vaste internetverbinding. Aangezien ik een UTP-kabel bij me had, was dat een prachtige randvoorwaarde.
Ik kon de keynotes prima via Twitter bijhouden (zelfs met mijn twee-vinger techniek), tot dat…. ik de melding kreeg dat ik het maximum aantal tweets per uur had bereikt! Ik wist niet dat Twitter een limiet stelde aan het aantal tweets per uur. Vervolgens ben ik dus maar ik notebook verder gegaan. En heb ik daarna wat selectiever getwitterd. Als je dus intensief wilt twitteren tijdens een congres, heb je een probleempje.
De ruimte van de workshop kende helaas geen internetverbinding. Een gewoon verslag volgt.
Mijn eigen workshop verliep -vond ik- wel goed. Helaas hadden we geen video via Ustream (audio deed het wel). Maar de back channel werd redelijk gebruikt (ook door mensen in de zaal).
De videoconferencing met Elliot Masie moest ik helaas laten gaan. Ik was namelijk uitgenodigd voor een besloten sessie van het Consortium voor Innovatie over 'Natuurlijk Leiderschap'.
This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.
Mmm, wat is het maximaal aantal tweets? Goed om te weten voor het congres van GroenLinks op 7 maart a.s. 😉
Zonder dat met elkaar af te spreken had ik hetzelfde voornemen om tijdens het NEC te twitteren. Aangezien ik dat bijna altijd in het Engels doe ontstond een 2-talig channel. Uit reacties van andere twitteraars werd snel duidelijk dat we gevolgd werden in het land. Andere toegevoegde waarde voor mij was om realtime te volgen hoe jij dezelfde sessie beleefde. Hartelijke groet.