Als boeken na games waren uitgevonden…

Hoe zouden wij reageren als boeken na games waren uitgevonden? Op die vraag gaat Steve Johnson in onderstaande film in. Johnson is auteur van het boek (!) dat ik eerder heb besproken. In dit boek zet Johnson zich overigens niet af tegen boeken.

Johnson heeft gelijk als hij aangeeft dat een boek ook zo zijn beperkingen heeft. Elk medium heeft dat. Elk medium heeft ook z'n waarde. En dat lijken ook nogal eens wat mensen te vergeten.

Met dank aan collega Leo Geurts voor de tip.

Update 14 maart 2009: het fragment is afkomstig uit het VPRO programma ‘De Toekomst’. Aflevering ’Game over over’ van 30 juni 2006.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Dit filmpje gebruiken de Kennisnet ambassadeurs vaak bij hun voorlichting op scholen. Geeft in 1,5 minuut heel veel stof tot discussie en is daarmee een filmpje dat iedereen die presentaties geeft op voorraad behoort te hebben. Heeft Erno Mijland niet eens een poging gedaan al dit soort materiaal te verzamelen op één plek? Dan hoort deze daar dus zeker bij!

  2. @Willem: er zijn meerdere varianten van. Maar deze vond ik kort en krachtig. Ik weet niet (meer) of Erno hiervoor een verzamelplaats heeft. Zal eens checken. Op zijn Delicious-pagina zie ik in elk geval niets staan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *